Emoticons: binnenkort haarkleur, geslacht en spiegelbeeld aanpassen

Medewerkers van Google en Apple hebben bij Unicode het verzoek ingediend om gebruikers emoticons meer te laten personaliseren. Dit jaar nog moet de wijziging actief worden waarbij het geslacht en de haarkleur van een emoji aangepast kan worden. Sinds enige tijd is het al mogelijk om de huidskleur van een emoji aan te passen.

Emoji haarkleur en geslacht

Unicode, de standaard voor emojis op verschillende platformen, heeft een verzoek ontvangen van Google en Apple. Het verzoek gaat over het aanpassen van emoticons door de gebruiker. Het verzoek moet nog dit jaar goedgekeurd worden door de verschillende partijen die de Unicode-standaard gebruiken.

Geslacht emoji

In het verzoek staat dat het in de toekomst mogelijk moet zijn om het geslacht aan te passen. Als je nu kiest voor een hardloper als emoticon, krijg je automatisch een mannetje te zien die dit doet. Dit zou in de toekomst uitgebreid moeten worden met een vrouwtje die hardloopt.

emoji haarkleur

Haarkleur

De haarkleur van een emoji moet met de nieuwe versie van Unicode ook gewijzigd kunnen worden. In het verzoek worden zes opties als voorbeeld gegeven; zwart, blond (rossig), bruin, roodharig, grijs haar en kaal. Na kritiek uit verschillende hoeken is het sinds enige tijd om de emoji huidskleur aan te passen.

emoji spiegelbeeld

Spiegelbeeld

Een andere vernieuwing in Unicode moet er voor zorgen dat we bepaalde emoticons kunnen ‘spiegelen’. Denk hierbij aan een opstekende duim, die niet alleen de rechterhand weergeeft, maar ook de linkerhand gaat tonen. Naast de duim zouden onder andere een hardloper, een zwemmer, de ogen, een vliegtuig, een hamer, een pistool en de sigaret in spiegelbeeld getoond kunnen worden.

Unicode

Bedrijven en partijen kunnen op het voorstel nu hun feedback leveren. Naar verwachting zullen we op zijn vroegst pas aan het eind van 2016 de nieuwe opties te zien krijgen. Wanneer hier meer over bekend is, lees je dat uiteraard op DroidApp.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel