Google dient voorstel in voor 13 nieuwe vrouwelijke emoji

Google heeft een verzoek ingediend om nieuwe emoticons toe te voegen. Het bedrijf zou dertien werkende vrouwen als emoji toe willen voegen aan de besturingssystemen. Meerdere keren hebben de emoticons al onder vuur gelegen vanwege onder andere de huidskleur.

Vrouwelijke emoji

Google heeft bij Unicode een verzoek ingediend voor dertien nieuwe vrouwelijke emoticons. De discussie is losgebarsten nadat eerder er problemen waren met de huidskleur van de emoji. In de emoticons die ingediend zijn, zijn vrouwen te zien die aan het werk zijn. Het doel hiervan is om de gelijkheid te bevorderen tussen man en vrouw.

vrouwelijke emoji

We zien in de voorbeelden vrouwen in het onderwijs, als arts, boerin of secretaresse en zelfs als bouwvakker. Een andere reden zou volgens Google zijn dat de jongere doelgroep, en dus ook de jonge meiden veel gebruik maken van emoji, waardoor de toevoeging van meer emoticons een logische stap lijkt.

Het is niet bekend wanneer de nieuwe emoji definitief in de besturingssystemen, zoals Android zijn te vinden. In het bijbehorende PDF-document wordt meer uitleg gegeven over de nieuwe emoticons.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel