Team achter Fleksy toetsenbord overgenomen door Pinterest

Pinterest heeft het team achter het alternatieve toetsenbord Fleksy overgenomen. Deze maand bestaat het toetsenbord precies vier jaar toen het voor iOS beschikbaar werd gemaakt. Inmiddels is Fleksy een veelgebruikt alternatief op Android.

Fleksy door Pinterest overgenomen

De applicatie zelf is niet overgenomen door Pinterest, alleen de engineers die jaren aan het toetsenbord hebben gewerkt. Voor gebruikers veranderd er voorlopig ook niets want het toetsenbord blijft gewoon beschikbaar in de Google Play Store.

“Building a keyboard, especially a good keyboard, is not an easy task. In fact, it’s really hard.” – Ashley & Kosta, Fleksy

Als dank voor de steun van de gehele community over de afgelopen jaren heeft Fleksy besloten een deel van het project open-source beschikbaar te maken. Het gaat hierbij vooral om de technologie die blinden en slechtzienden kunnen helpen bij het typen van tekst. Het Fleksy team zegt hierbij dat ze er op vertrouwen dat hier geweldige producten uit zullen komen.

Fleksy

Zoals gezegd kun je Fleksy nog altijd blijven gebruiken en downloaden uit de Google Play Store. Via de onderstaande button kun je dit alternatieve toetsenbord proberen.

Fleksy toetsenbord GIF
Fleksy toetsenbord GIF
Ontwikkelaar: Thingthing Ltd
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel