Onderzoek: dit zijn de meest populaire apps onder Nederlanders van 2016

Uit recent onderzoek van onderzoeksbureau GfK maken Nederlanders steeds minder gebruik van apps. Wel besteden we steeds meer tijd aan het gebruik van applicaties op de mobiele telefoon. Nog steeds is Wordfeud de meest gespeelde game onder Nederlanders. Maar welke apps gebruiken Nederlanders het meest? We zetten enkele interessante resultaten uit het onderzoek op een rij.

App-gebruik in Nederland

Nederlanders maken minder gebruik van apps, dit blijkt uit onderzoek van GfK en SIDN. Voor het onderzoek zijn enquêtes uitgevoerd onder 834 mensen in de zakelijke markt en 4117 consumenten. De tijd dat we doorbrengen op onze smartphone is flink gestegen. In 2014 was dit nog 29 procent, in 2016 bedroeg dit 40 procent. Dit gaat wel ten koste aan de tijd die we besteden bij de tablet, computer en/of laptop. Shoppen doet 80 procent nog steeds het liefst op de computer of laptop.

apps nederlanders

Minder apps

Volgens het onderzoek gebruiken we minder apps. In 2014 wonnen apps het juist van de websites. In 2014 hadden we gemiddeld 33 applicaties in gebruik, dit jaar staat de teller op 25. Bij tablets is het app-gebruik gedaald van 24 in 2014 naar 15 in 2016. De data is afkomstig uit meer dan 68 miljoen meetpunten. WhatsApp is de meest populaire app, gevolgd door Facebook en Facebook Messenger. De rest van de top 10 wordt compleet gemaakt door de apps van Google (Maps, YouTube en Gmail). Echter wordt op de 10e plaats Marktplaats staan.

apps nederlanders gebruik 2016

Tijdbesteding aan apps

Waar in 2014 Wordfeud het meest gespeeld werd op de mobiele telefoon, is dat dit jaar niet veranderd. Nog steeds besteden we aan Wordfeud onze meeste tijd, gemiddeld 453 minuten per maand. Dit is wel 43 minuten minder dan in 2014. Gemiddeld brengen we 400 minuten door met Facebook, gevolgd door Pet Rescue Sage (349 minuten) en Candy Crush Soda Saga (320 minuten). Ook Hay Day (229 minuten p/m), Flitsmeister (189 minuten) en nieuws-apps doen het goed.

Het volledige onderzoek van GfK/SIDN is hier als PDF te raadplegen. Welke applicaties gebruik jij het meest? De DroidApp App bijvoorbeeld?

Leestip: 36 beste apps van Nederlandse bodem

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel