Hoe gebruiken Nederlanders de mobiel bankieren app? (infographic)

ING viert de vijfde verjaardag van de Mobiel Bankieren app. De bank komt met regelmaat met updates voor de applicatie en de app wordt inmiddels door 2,8 miljoen mensen gebruikt. Een interessante infographic geeft ons verschillende weetjes over hoe Nederlanders nou de app van hun bank gebruiken.

Infographic Mobiel Bankieren Nederland

Na social media-apps en de weer-app zijn mobiel bankieren-apps het belangrijkste op de telefoon van de Nederlander. Dit blijkt uit onderzoek van onafhankelijk marktonderzoeker DVJ Insights. Bij meer dan 80 procent van de Nederlanders staat de bank-app op het eerste (47%) of tweede (34%) homescreen van de smartphone. 55 procent van de smartphone-gebruikers maakt gebruik van een mobiel bankieren-applicatie. We bankieren het vaakst voor de tv (23%) of op werk/school (15%).

Infographic Mobiel Bankieren Nederland

De jongste gebruiker van de Mobiel Bankieren app is volgens ING 12 jaar oud. De oudste gebruiker is maar liefst 102 jaar oud en bankiert dus op zijn of haar smartphone. ING laat weten dat de eigen Mobiel Bankieren applicatie inmiddels door 2,8 miljoen mensen wordt gebruikt. De volledige infographic is als PDF te vinden bij ING.

Lees ook

Reageer op dit artikel