Bankieren tussen verschillende banken via app wordt in 2019 sneller

Gebruikers van de banken worden gewezen op positief nieuws rondom betalingen en overboekingen. De applicatie van bijvoorbeeld ING laat gebruikers weten dat zij vanaf 2019 sneller kunnen bankieren. Een welkome verandering!

Sneller bankieren in 2019

In de ING Mobiel Bankieren app worden gebruikers gewezen op nieuwe voorwaarden die in november ingaan. Het heeft betrekking op een vooruitgang in de bankenwereld. Waar je nu bijvoorbeeld in het weekend nog dagenlang moet wachten op je geld, gaat dit dan eindelijk veranderen.

Banken gaan op een andere manier werken. Het ontvangen en overmaken van geld, van de ene naar de andere bank, zal vanaf 2019 dus sneller gaan. In enkele seconden staat het geld ook op feestdagen en in het weekend op je rekening of de rekening van de ander. Dit wordt door de banken ‘Instant Payments’ genoemd.

ING Instant Payments

ING laat in haar app weten te zijn begonnen met het treffen van voorbereidingen. Dit zal gebeuren in verschillende stappen. De eerste stap is dat betaalopdrachten op alle dagen verwerkt zullen worden. Dit geldt bijvoorbeeld voor betaalopdrachten die gedaan worden via de ING Mobiel Bankieren app. Op dit moment worden deze in het weekend gereserveerd, en op maandag verder verwerkt.

In de laatste maanden van dit jaar zullen de eerste veranderingen merkbaar zijn. De wijzigingen gelden dus niet alleen binnen de ING app. De wijzigingen worden nog niet direct actief, dus het is nog even afwachten.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel