Bunq-rekening via Rabo Bankieren app, en update voor Bunq app

De integratie van Bunq in de Rabobank app wordt verder uitgebreid. Vanaf nu wordt het mogelijk gemaakt om Bunq betalingen via de Rabo Bankieren app te verrichten. Ook is de Bunq app zelf voorzien van een update met nieuwe functies en een donker thema.

Bunq via Rabo Bankieren

Klanten van de Nederlandse bank Bunq kunnen de Rabo Mobiel Bankieren app gebruiken voor verschillende doeleinden. Sinds enige tijd is het al mogelijk om het saldo te bekijken via de app van de Rabobank, en om transacties in te zien. Nu wordt het ook mogelijk om een betaling vanaf een Bunq-rekening te voltooien naar een Rabobank-rekening. Het zal in de toekomst ook mogelijk worden om vanaf je Bunq rekening naar een rekening van een andere bank geld over te maken.

Hoewel er geen kosten berekend worden voor deze manier van betalen, is het wel noodzakelijk dat je als klant beschikt over Bunq Premium. Om de Rabo Bankieren app te gebruiken moet je als klant eerst je Bunq rekening koppelen aan de app van de Rabobank.

De Rabobank wil met deze stap gelijk voldoen aan de nieuwe PSD2 wetgeving. Hierbij moeten klanten de mogelijkheid kunnen krijgen om derde partijen toegang te laten verkrijgen tot hun betaalrekening.

Bunq donker thema

Update

De Bunq app zelf is ook voorzien van een update waarmee een donker thema gebruikt kan worden. Tevens kun je aan een betaling notities en bonnetjes toevoegen voor een volledige controle over je boekhouding. Met bunq.me kun je een soort van Tikkie sturen die opnieuw gebruikt kan worden en niet verloopt.

Rabobank
Rabobank
Ontwikkelaar: Rabobank
Prijs: Gratis
bunq - bank of The Free
bunq - bank of The Free
Ontwikkelaar: bunq
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel