ING Bankieren app update: geen spraakbesturing meer, meer opties betaalverzoek

ING heeft voor de gebruikers een nieuwe update klaarstaan. De update zorgt ervoor dat je geen gebruik meer kunt maken van spraakbesturing via ‘Inge’. Wel krijg je meer mogelijkheden op het gebied van betaalverzoeken.

Spraakbesturing in ING app

De ING app wordt met regelmaat voorzien van nieuwe functies. Toch moeten we nu afscheid nemen van een functie. Met de update die uitgebracht is, is het niet meer mogelijk de app te bedienen met je stem. Het was bijvoorbeeld mogelijk om te zeggen; “Maak 20 euro over naar André”. Vervolgens was het zo makkelijk om in orde te maken. Maar Inge, zoals de spraakassistent heette, is vertrokken. Inloggen en bevestigen met je stem is ook niet meer mogelijk.

Wel gingen er eerder berichten rond over dat ING werkt aan integratie voor Google Assistant. We verwachten dat het verdwijnen van Inge, een voorbode is voor het toevoegen van Google Assistant, maar zeker weten doen we het niet. Er is wel een andere nieuwe functie beschikbaar gekomen. Voortaan kun je bij het maken van een betaalverzoek kiezen voor meest gebruikte termen zoals ‘verjaardag’, ‘cadeau’ of ‘etentje’. Scheelt weer in tekst die je zelf in moet voeren.

ING rolt de Android-update gefaseerd uit. Hierdoor kan het zijn dat het wat langer duurt voordat iedereen de nieuwe versie van de applicatie heeft.

ING Bankieren
ING Bankieren
Ontwikkelaar: ING NV
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel