Betaal-app Payconiq breidt verder uit: betalen bij veel winkels en alle banken

Het begon in 2015 met een start-up; Payconiq. De betaaldienst met tevens een betaal-app heeft ambitie om de grootste betaal-app van Nederland te worden. Nu breidt de dienst verder uit en gaat daarbij samenwerken met grote winkels als Primera, Zeeman en Karwei.

Payconiq breidt verder uit

Mobiel betalen moet in Nederland voor iedereen mogelijk gemaakt worden, zo vindt Payconiq. De betaal-app begon in 2015 en is inmiddels bezig met verder te groeien. De eerste fase, waarbij klanten van ING en Rabobank de dienst konden gebruiken is afgerond. De betaal-app is vanaf nu voor iedereen beschikbaar met een Nederlandse betaalrekening.

Via Payconiq moet het makkelijk gemaakt worden om met de smartphone te betalen. Tevens kan onderling, tussen vrienden en familie, snel geld overgemaakt worden. Er is een koppeling met de bankrekening waar de banken dus aan meewerken. Op die manier hoeft er niet apart geld op een extra wallet gezet te worden. Zowel op Android als iOS kunnen klanten van Nederlandse banken zich aanmelden voor Payconiq.

Payconiq heeft bekend gemaakt dat verschillende winkels in verschillende branches gaan samenwerken met de betaaldienst. Hierbij horen namen als Bruna, Coop, Dekamarkt, Dirk, ICI Paris XL, Jeans Centre, Karwei, La Place, Primera, Spar en Zeeman. De dienst belooft verder dat op termijn ook loyaltyprogramma’s toegevoegd worden, waarmee je dus voor punten en korting kunt sparen via de app.

Het betalen met de smartphone is al langer mogelijk; dit werkt via de NFC-chip in je toestel. Payconiq werkt iets anders. Aan de kassa kan een QR-code gescand worden waarmee je via de Payconiq app de betaling kunt bevestigen. Op die manier werkt het betalen. In België en Luxemburg wordt de dienst al door veel mensen gebruikt en zijn er 50.000 winkeliers die met de dienst werken. Payconiq wil het grootste betaalplatform van Europa worden.

Payconiq - Mobiel betalen
Payconiq - Mobiel betalen
Ontwikkelaar: Payconiq
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel