Payconiq vanaf nu te gebruiken voor ING- en Rabobank-klanten: nog makkelijker betalen

Klanten van de Rabobank en ING-bank kunnen vanaf nu gebruik maken van Payconiq. Deze betaaldienst moet het afrekenen en betalen makkelijker maken in Nederland. De dienst kan niet alleen online, maar ook offline gebruikt worden. De dienst werd vorig jaar april aangekondigd.

Payconiq in Nederland

Payconiq is de nieuwe betaaldienst waarmee je snel kunt betalen; online en offline. De betaal-app is een initiatief van een groot aantal Nederlandse banken, maar ABN Amro heeft deze week bekend gemaakt dat het afhaakt. Andere banken zoals de Rabobank, SNS en ING blijven voorlopig wel de dienst ‘steunen’. ABN Amro kiest voor haar eigen dienst Tikkie, een app die de laatste tijd nog steeds erg aan populariteit weet te winnen.

In een persbericht laat Payconiq weten dat de dienst door 20.000 klanten van ING en Rabobank gebruikt kan worden. Dit betekent dat je betalingen via een webshop kunt verrichten met de app, maar ook offline betalingen kunt voldoen met de applicatie. Hiervoor werkt Payconiq samen met een aantal ondernemers.

Je kunt offline betalen door een QR-code te scannen. De transactie kan vervolgens goedgekeurd worden met een vingerafdruk of pincode. Het is met de Payconiq app ook mogelijk om betaalverzoeken te sturen. Daarnaast wordt er binnenkort een functie toegevoegd waarmee je punten kunt sparen door een klantenkaart aan je account toe te voegen.

De app werkt dus nu met de Nederlandse banken ING en Rabobank. Andere banken volgen later in 2018. Tevens werkt de app in België met de banken ING, KBC, CBC en Belfius. Payconiq wil spoedig uitbreiden naar Duitsland en Luxemburg.

Downloaden

De app kan gratis gedownload worden uit de Play Store via onderstaande button.

Payconiq - Mobiel betalen
Payconiq - Mobiel betalen
Ontwikkelaar: Payconiq
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel