Peaks: nieuwe app van de Rabobank laat je beleggen met wisselgeld

De Rabobank heeft de app Peaks uitgebracht. Met deze app kun je met je wisselgeld (dus kleine bedragen) beleggen. De applicatie is ook beschikbaar voor klanten van andere banken.

Peaks app

De Peaks app van de Rabobank is uitgebracht en op deze manier kun je misschien wel meer uit je geld halen. De applicatie laat je namelijk met wisselgeld beleggen en dit gebeurt door bedragen naar boven af te ronden. Pin je bijvoorbeeld een kopje koffie van €2,70, dan zet je €0,30 opzij voor je beleggingen, zo meldt de bank. Is je telefoonrekening €27,50, dan wordt 50 eurocent opzij gezet voor je belegging. Bankafschrijvingen die voor Peaks gebruikt worden zijn pintransacties, overboekingen, betalingen via iDeal en automatische incasso’s.

Peaks app rabobank

Niet alleen voor Rabobank-klanten

Voor Rabobank-klanten kan dit, indien gewenst, automatisch gebeuren. Klanten van andere banken kunnen ervoor kiezen om het wisselgeld in te stellen op €1,00 per dag. In de toekomst wordt het voor hen ook mogelijk om bedragen naar boven af te ronden en het wisselgeld voor beleggingen te gebruiken. Dit is omdat de koppeling tussen Peaks en de andere banken nog niet beschikbaar is. Dit zal volgend jaar wel zo zijn.

Peaks app

Volgens de Rabobank is er geen kennis of verstand nodig van beleggen. Peaks kan alle informatie en hulp bieden die je nodig hebt, zo belooft de bank. Houd er wel rekening mee dat het nog altijd om beleggen gaat en dat dit risico’s met zich mee kan brengen. Je inbreng kan minder waard worden of je kunt je hele inleg verliezen.

Peaks van de Rabobank is de eerste drie maanden voor iedereen gratis, daarna betaal je €1,00 per maand als je een belegd vermogen hebt van onder de €2,500. Je kunt op ieder moment extra geld inleggen of het geld opnemen; dit is kosteloos. Ook kun je het account opzeggen zodra jij dat wilt. Je kunt voor het beleggen kiezen uit vier

Met Peaks beleg je in indexfondsen die bestaan uit duurzame bedrijven. De Rabobank belooft dat er niet geïnvesteerd wordt in bedrijven die mensenrechten schenden, betrokken zijn bij kinderarbeid, corruptie of ernstige milieuschade veroorzaken. Ook wordt niet geïnvesteerd in wapens, gokken, pornografie, kernenergie of tabak.

De Peaks app is gratis te downloaden uit de Google Play Store via onderstaande button.

Peaks - Beleggen met je wisselgeld
Peaks - Beleggen met je wisselgeld
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel