Rabo Wallet app nu voor alle Android-smartphones; mobiel parkeren en meer

De Rabo Wallet app is voorzien van een update. Met de nieuwste versie van de applicatie is de app beschikbaar voor vrijwel alle Android-toestellen. Een NFC-simkaart is niet langer meer nodig om de app van de Rabobank te gebruiken. Met de app kun je contactloos betalen en tevens mobiel parkeren en klantenkaarten opslaan.

Rabo Wallet voor Android

De Rabo Wallet app is vanaf nu geschikt voor vrijwel alle Android-smartphones. Met de Rabobank Rabo Wallet app kan contactloos betaald worden via de smartphone. Een bankpas is in dat geval dus niet nodig. In een groot aantal winkels kan contactloos betaald worden en ook bij veel openbaar vervoersbedrijven zoals busbedrijven kan inmiddels contactloos betaald worden.

Rabo Wallet app

De applicatie was lange tijd alleen voor een klein aantal toestellen geschikt. Mocht je toestel al eerder ondersteund worden, dan was nog altijd een NFC-simkaart nodig van KPN, Telfort of Simyo. Dit is niet langer meer het geval, zo meldt de Rabobank. Daarbij dient wel je smartphone over NFC te beschikken.

Het is fijn te zien dat nu ook voor de Rabo Wallet app geen NFC-simkaart meer nodig is. Bij verschillende andere banken, zoals ING, is nooit een NFC-simkaart vereist geweest om contactloos te betalen. De Wallet app werkt op toestellen met Android 5.0 Lollipop en hoger. Dit jaar is Rabo Wallet nog gratis, vanaf 1 januari 2018 geldt een bedrag van 50 eurocent per maand als je de Wallet wilt gebruiken. Daarvan zijn de eerste zes maanden gratis.

Parkeren en klantenkaarten

In de app update wordt ook gemeld dat je nu plastic klantenkaarten kunt inscannen. Deze feature is vernieuwd, maar is al wel langer mogelijk. Via de Rabo Wallet app kun je vanaf nu ook betalen voor mobiel parkeren. Je kunt hiervoor kentekens toevoegen en direct afhankelijk van de zonecode je parkeertransactie starten.

Je kunt de Rabo Wallet update downloaden uit de Google Play Store via onderstaande button.

Rabo Wallet
Rabo Wallet
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel