Rabobank app checkt of IBAN nummer bij ontvanger hoort

Geld overmaken naar een verkeerde rekening behoort bij de Rabobank tot het verleden. Als eerste Nederlandse bank controleren zij of het IBAN nummer wel hoort bij de door jou opgegeven ontvanger, is dat niet het geval dan krijg je een waarschuwing te zien.

IBAN controle

Rabobank wil met het controleren van de rekeningnummers en namen phishing tegen gaan. Zo krijg je bijvoorbeeld een waarschuwing dat het nummer waarnaar je geld probeert over te maken niet behoort bij de instantie waarvan je een nep brief hebt ontvangen. De functie zorgt er dus voor dat fraudeurs sneller door de mand vallen.

De bank heeft deze functie in zowel het internetbankieren op de computer als in de Rabobank app geactiveerd. Naast controle op naam en rekeningnummer controleert de Rabobank app ook of de betreffende rekening is opgeheven. Ook andere banken zijn geïnteresseerd in de techniek en de verwachting is ook dat deze snel zullen volgen. In de video hieronder kun je een demonstratie zien van het controleren van de rekeningnummers.

Rabobank
Rabobank
Ontwikkelaar: Rabobank
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel