ING app laat je betaalverzoeken delen via WhatsApp, andere apps of QR

Heb je nog geld tegoed van iemand, of wil je iemand een donatie laten doen? Dan kan je vanaf nu vanuit de ING Mobiel Bankieren app een betaalverzoek sturen. Dit kan op verschillende manieren, waaronder via WhatsApp. De ander hoeft hiervoor geen ING-klant te zijn.

ING betaalverzoek

ING Bank heeft opnieuw een update uitgebracht voor de applicatie. Vanaf nu is het mogelijk om vanuit de ING Mobiel Bankieren app een betaalverzoek te doen en deze naar de desbetreffende persoon te sturen. De ander hoeft niet perse klant te zijn bij ING.

Vanuit de applicatie kan je in het menu ‘Betaalverzoek’ selecteren. Daar voer je een omschrijving, het rekeningnummer en het bedrag in. Vervolgens kan je het betaalverzoek aanmaken waarbij een QR-code gegenereerd wordt. Deze kan je vervolgens delen via een zelfgekozen app, bijvoorbeeld WhatsApp, maar het kan ook per e-mail, Messenger of een andere app. De betaling verloopt vervolgens via iDEAL waarbij het geld direct op je rekening staat.

De nieuwe betaalverzoek-functie wordt via een server-side update direct aan het menu van de app toegevoegd. Het is dus niet nodig om een update uit de Play Store te downloaden.

ING Bankieren
ING Bankieren
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel