Politie waarschuwt voor oplichting met Rabobank-app

De politie waarschuwt voor oplichters die gebruikmaken van de Rabobank applicatie. In de afgelopen weken heeft de politie meerdere meldingen gekregen van voornamelijk autoverkopers die zijn opgelicht via deze geraffineerde methode.

Opgelicht met Rabobank-app

De oplichters zoeken voornamelijk naar verkopers van auto’s via sites als Marktplaats. Wanneer er voor de auto betaald moet worden laten de oplichters de Rabobank-app zien waarin staat dat de transactie “In behandeling” is. De auto wordt ondertussen overgeschreven op naam van de oplichter want “het overmaken kan wel een uur duren”. In werkelijkheid ontvangt de verkoper nooit het geld op de rekening en is de oplichter er allang met de auto van door.

De politie adviseert verkopers altijd het geld fysiek in handen te krijgen, of zorg ervoor dat u zelf de beschikking hebt tot een Rabobank rekening. Dan zou het geld er onmiddellijk op moeten staan. Als u een situatie niet vertrouwt, bel dan direct de politie via 1-1-2.

Het is niet bekend of deze manier van oplichting vaker wordt gebruikt en hoeveel mensen er precies zijn opgelicht. Wel adviseert de politie om aangifte te doen van oplichting als je het slachtoffer bent geworden van deze methode.

Bron
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel