Rabobank stopt met gezamenlijke betaal-app GRPPY

De gezamenlijke betaal-app GRPPY, de applicatie van de Rabobank, stopt. De app moest voorkomen dat er gedoe ontstond bij het verdelen van kosten. De Rabobank heeft nu bekend gemaakt te stoppen met de app.

GRPPY stopt

De app GRPPY van de Rabobank zal per 3 juni stoppen te bestaan. De Rabobank bracht in juni vorig jaar de applicatie uit, maar het wist maar een kleine groep gebruikers enthousiast te krijgen om het te gebruiken. De Rabobank was met GRPPY niet de enige app die een betaal-app uitbracht. Eerder werd al bekend dat ING Twyp niet meer voortgezet zou worden.

GRPPY

GRPPY moest het mogelijk maken om gezamenlijke kosten snel en eenvoudig te delen. Daarbij konden groepen aangemaakt worden waarbij een digitale spaarpot was. Deze kon met inleg van de leden gevuld worden met geld om samen wat leuks van te doen. Er zijn nog enkele andere sociale betaal-apps. ABN Amro Tikkie is bijvoorbeeld nog wel over.

De ontwikkelaars vragen de gebruikers om het geld wat nog in de potjes zit voor 30 april weer op te nemen. Het geld kan dan teruggestort worden op de rekening.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel