ING stopt met betaal-app Twyp in Nederland

De betaal-app Twyp werd begin dit jaar gelanceerd door ING voor Nederland. Echter trekt het bedrijf na nog geen jaar de stekker alweer uit de betaal-applicatie. Twyp moest het makkelijker maken om geld naar anderen over te maken.

ING Twyp

In januari bracht ING bank de app Twyp uit in Nederland. Hiermee kan je geld overmaken naar vrienden, gewoon via de contactenlijst. Echter zal op 15 december 2016 de dienst niet meer beschikbaar zijn in Nederland. Dit komt volgens de bank omdat de dienst niet aansluit bij de behoeften van klanten. ING experimenteert graag met innovaties, maar achter de dienst wordt een punt gezet voor de Nederlandse markt.

ING Twyp

Spanje

Benadrukt wordt, dat dit alleen geldt voor de Nederlandse markt. Enkele maanden voor de introductie van Twyp in Nederland bracht ING in Spanje de app al uit. Met 300.000 gebruikers is de dienst wel onder Spanjaarden erg geliefd, en daar zal de ontwikkeling van de app niet gestopt worden.

Betaalverzoek in ING app

ING laat weten dat de nieuwe functie betaalverzoek, in de ING Mobiel Bankieren app, Twyp overbodig heeft gemaakt. Door een betaalverzoek te doen, kan je je vrienden gemakkelijk via bijvoorbeeld WhatsApp of een andere dienst een verzoek doen tot betaling. Zoals gezegd blijft de dienst te gebruiken tot 15 december.

Betaal-apps

Ook andere banken hebben vergelijkbare applicaties, waarmee je sneller en gemakkelijker geld over kunt maken naar vrienden, collega’s en dergelijke. ABN Amro heeft bijvoorbeeld de app Tikkie en Rabobank heeft een iets ander soort dienst met GRPPY. Een ander initiatief is Florin.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel