ABN Amro ‘Tikkie’ app laat iedereen onwijs makkelijk geld overmaken via WhatsApp

ABN Amro heeft een nieuwe applicatie uitgebracht voor Android; Tikkie. Vanaf nu kan je nog gemakkelijker geld overmaken naar je vrienden of familie. Dit alles kan via de app Tikkie, die werkt met alle banken. De Tikkie app is voorzien van veel handige mogelijkheden. Voortaan deel je nog makkelijker je kosten via een linkje uit Tikkie, via WhatsApp.

Tikkie app

ABN Amro heeft de app Tikkie uitgebracht voor Android en iOS. Met deze applicatie wordt het mogelijk gemaakt om op een eenvoudige wijze geld over te maken naar anderen. Via bijvoorbeeld WhatsApp kunnen gebruikers een link sturen vanuit Tikkie, waarmee de ander een betaling kan doen. Er is een sneltoets voor het delen via WhatsApp aanwezig in de app. Deze betaallink lost direct ook het probleem op om ingewikkelde IBAN-nummers uit te wisselen. Daarnaast hoeven je vrienden geen Tikkie te gebruiken, waardoor het overmaken van geld naar jou erg simpel wordt gemaakt. De ander betaalt namelijk gewoon via iDeal en het maakt dus niet uit bij welke bank je zit.

Wanneer een ander geld naar je overmaakt via een Tikkie link, wordt het overgemaakt naar je bankrekening. Je bouwt dus geen tegoed op in Tikkie. Daarnaast worden er geen transactiekosten in rekening gebracht. In de Tikkie app krijg je een overzicht te zien met betaalverzoeken die nog open staan. Dankzij Tikkie kunnen makkelijk kosten gedeeld worden voor bijvoorbeeld een avondje uit met je vrienden, tickets voor een evenement of het uit eten gaan met je collega’s.

Downloaden

Andere banken kwamen ook al met slimme apps waarmee op relatief eenvoudige wijze geld overgemaakt kon worden. ING Twyp en Rabobank GRPPY zijn hier enkele voorbeelden van. Tikkie is gratis te gebruiken en te downloaden via onderstaande button uit de Google Play Store.

Tikkie
Tikkie
Ontwikkelaar: ABN AMRO Bank N.V.
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel