Florin: sociale betaal-app maakt kosten delen gemakkelijk

Florin is een nieuw uitgebrachte app van Nederlandse bodem. De applicatie maakt het mogelijk om op een gemakkelijke manier kosten te delen met anderen. Of je nou met collega’s uit eten gaat of met vrienden naar de film, alleen jij hebt de app Florin nodig. Volgens de ontwikkelaars moeten we met de app “minder balen van betalen” en moet het ‘de IFTTT voor betalingen worden’.

Florin

IFTTT is een dienst waarmee een bepaalde actie wordt uitgevoerd als een andere actie plaatsvindt. Volgens ontwikkelaar Bas de Vries, is het de bedoeling een zelfde idee te brengen voor betalingen, met de app Florin. Verschillende banken hebben al eigen betaal-apps uitgebracht zoals GRPPY van de Rabobank, Twyp van ING en Tikkie van ABN Amro.

Florin is een betaal-app gebouwd door en voor studenten. Het maakt niet uit bij welke bank je zit en welke telefoon je gebruikt. In de app, die gratis is voor iedereen, kan je bedragen splitsen om zo bijvoorbeeld de kosten voor een avondje uit te delen. Je kan de link voor een transactie delen met je vrienden waarna zij via iDEAL de betaling kunnen verrichten. Het is dus voor de andere partij niet nodig om de Florin app te installeren. Florin identificeert iemand aan de hand van zijn of haar telefoonnummer.

Downloaden

De beta-versie van de app is te downloaden uit de Play Store via onderstaande button.

Florin – betalen met vrienden
Florin – betalen met vrienden
Ontwikkelaar: Florin BV
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel