Rabobank lanceert ‘Rabo PinPin’ game: leert kinderen met geld omgaan

Kinderen en geld, het is niet altijd even een goede combinatie. Voor je het weet staan ze van hun laatste centjes snoepjes te scheppen. De Rabobank heeft de game Rabo PinPin uitgebracht waarmee kinderen spelenderwijs met geld om leren gaan. Niet alleen nuttig, maar ook nog eens leuk dankzij de toevoeging van augmented reality.

Rabo PinPin

Rabo PinPin is een app van de Rabobank bedoeld voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Het doel van de game is om kinderen op de juiste manier met geld om te laten gaan. In het spel is PinPin een pinguïn die je goed moet verzorgen. Zo koop je eten, kleren en andere dingen met het virtuele geld genaamd ‘pegels’. Het kan vergeleken worden met een Tamagotchi waarbij je het beest tevreden moet houden en moet verzorgen.

Rabo PinPin

Pegels

Hoe beter je de PinPin verzorgt, hoe meer pegels je verdient en hoe sneller je een level omhoog gaat. In de Rabo PinPin app leren kinderen omgaan met geld en bewust te maken van de waarde van geld. Tevens wordt het verschil tussen digitaal en contant geld behandeld, net als het rekenen met geld en herkennen van geld.

Koppelen aan rekening

Interessant aan de Rabo PinPin app is dat de game gekoppeld kan worden aan een betaalrekening van het kind. Hiermee kan er bekeken worden wat je eigen spaargeld is en kun je middels spaarpotjes aangeven waar je graag voor wilt sparen. Handelingen zoals betalen en geld overmaken kunnen uiteraard niet gedaan worden.

Ouders kunnen daarnaast via het speciale ouder-gedeelte het kind pegels geven als beloning. Bijvoorbeeld omdat het zijn huiswerk eerst heeft gemaakt of heeft geholpen met opruimen. De eerste vijf levels zijn te spelen zonder dat er een Rabobank TopKidRekening of JongerenRekening gekoppeld hoeft te worden.

Rabo PinPin

Markers

Om PinPin te gebruiken wordt er gebruik gemaakt van markers voor de koppeling met de bankrekening. Deze kunnen middels augmented reality gescand worden waarbij er twee verschillende zijn. Met de kleine marker kan direct bekeken worden hoeveel je hebt gespaard en welke spaarpotjes je hebt.

Met de grote marker krijgt thuis een plekje en krijg je meer opties. Het doel is om deze samen met de ouders te gebruiken. Zonder de marker krijg je niet het saldo en dergelijke te zien. Heb je de markers niet, dan kun je die eventueel downloaden van de website van de Rabobank.

Downloaden

Bovenstaande video geeft een impressie van de Rabo PinPin app. Je kunt de applicatie geheel gratis downloaden uit de Play Store via onderstaande button.

Rabo PinPin
Rabo PinPin
Ontwikkelaar: Rabobank
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel