Terugbetaal-app Tikkie telt meer dan miljoen gebruikers; flinke stijging in 3 maanden

ABN Amro heeft bekend gemaakt dat de terugbetaal-app Tikkie meer dan een miljoen gebruikers telt. Dit is opvallend, omdat banken zoals Rabobank en ING vergelijkbare apps hadden maar uit de lucht zijn gehaald vanwege de lage populariteit. Tikkie is door iedereen te gebruiken.

Tikkie: meer dan 1 miljoen downloads

De app Tikkie van ABN Amro is een nuttige applicatie die door iedereen is te gebruiken en dus niet bank gebonden. Met de applicatie kun je een verzoek sturen aan iemand die jou nog moet terugbetalen. De app werd vorig jaar juni uitgebracht en telt inmiddels meer dan een miljoen gebruikers, zo weet de bank te melden. In mei van dit jaar stond de teller al op 500.000 gebruikers.

ABN Amro Tikkie app

Volgens de bank is de app vooral populair onder 20-35 jarigen. De meeste terugbetalingverzoeken gaan over eten en drinken, gevolgd door cadeautjes en uitjes. Gemiddeld worden wekelijks 150.000 Tikkies verstuurd en is het gemiddelde bedrag 27,50 euro. De ander hoeft overigens niet de Tikkie app perse geinstalleerd te hebben, de betaling loopt gewoon via iDEAL en werkt met iedere Nederlandse bank.

ABN Amro doet goede zaken met Tikkie. ING Twyp en Rabobank GRPPY waren vergelijkbare apps, maar bij alle twee de applicaties werd de stekker eruit getrokken. Wel is de functie vergelijkbaar met het doen van een betaalverzoek, de ING heeft dit al langer en sinds korte tijd is er ook het Rabobank betaalverzoek.

We hebben Tikkie ook een mooi plekje gegeven in onze uitgebreide app special met de 36 beste Nederlandse apps.

Tikkie
Tikkie
Ontwikkelaar: ABN AMRO Bank N.V.
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel