Google Play Store rolt betalen via iDEAL uit in Nederland (update: nu voor iedereen)

Google rolt de betalingsmogelijkheid ‘iDEAL’ verder uit via de Play Store. Hierdoor wordt het voor veel meer mensen mogelijk om een app te betalen met de in Nederland erg populaire betaalvorm. Eerder testte Google het betalen van apps en meer via iDEAL al.

Apps betalen via iDEAL

Google is begonnen met het breed uitrollen van een nieuwe betaalmogelijkheid in de Google Play Store. Het gaat om iDEAL waarmee je voortaan apps, games en andere content kunt betalen. In april van dit jaar dook het betalen met iDEAL al op, maar de functie was slechts voor een kleine groep gebruikers beschikbaar. DroidApp kan nu bevestigen dat de verspreiding nu bezig is over heel Nederland.

Google Play Store iDEAL

Bij het aanschaffen van een app of andere content kun je kiezen uit verschillende betaalmethoden. De opties die tot dusver beschikbaar waren zijn de creditcard, een promotiecode, Google Play Saldo (bijvoorbeeld met enquetes via Opinion Rewards, of via de Google Play Gift Card), PayPal of via je telefoonabonnement. Nu duikt bij steeds meer gebruikers de optie iDEAL-betaling op.

Banken

Wanneer je voor het eerst iDEAL selecteert, krijg je de optie om een bank te selecteren. Op dit moment worden de volgende banken ondersteunt; Bunq, ING, Knab, Rabobank, SNS en Triodos Bank. Banken zoals ABN Amro en Regiobank zullen vermoedelijk in de toekomst toegevoegd worden, zo is de verwachting. Dit kan komen doordat de ondersteuning nog niet met iedere app werkt. Om de aankoop en betaling te voltooien word je doorgeleid naar de app van de bank en kun je de betaling voorzetten.

Van meerdere gebruikers heeft DroidApp de bevestiging gekregen dat zij vanaf nu iDEAL als betaalmethode kunnen selecteren in de Google Play Store. Ook op de redactie kunnen we nu voor deze betaalmanier kiezen. Het lijkt er hierdoor dus op dat iDEAL in de Play Store voor (bijna) iedereen beschikbaar is in Nederland.

Update 07 december 2017: Google heeft bekend gemaakt dat de functie om apps en dergelijke met iDeal te betalen vanaf nu voor iedereen in Nederland mogelijk is. Je vindt de betaalmogelijkheid terug bij de betaalmethoden.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel