Google Play Store rolt nieuwe navigatiebalk breder uit: nieuwe functies op komst

Google voorziet de Google Play Store wederom van nieuwe features. Gebruikers maken melding van een nieuwe navigatiebalk die uitgerold wordt. Deze dook eerder al eens op bij een test. Daarnaast zijn er aanwijzingen gevonden in een nieuwe versie voor nieuwe functies.

Nieuwe navigatiebalk in Play Store

In september kwamen de eerste berichten binnen over een nieuwe navigatiebalk in de Google Play Store. Het ging hier om een test, maar deze test lijkt nu breder uitgerold te worden bij meer gebruikers. Onder andere DroidApp-lezer Henk laat weten dat Google de Play Store heeft voorzien van een nieuwe navigatiebalk. De ovale groene knoppen zijn hiermee verleden tijd.

In de navigatiebalk kun je navigeren naar verschillende onderdelen. Denk aan keuze van de redactie, vroegtijdige toegang, gezin; maar ook de populairste items in de Play Store. Bij de populairste items wordt middels tabbladen onderscheid gemaakt tussen bijvoorbeeld apps en games en gratis en betaald. De screenshots laten ook zien dat de nieuwe navigatiebalk ook te zien is bij andere onderdelen zoals muziek, de kiosk en dergelijke.

De nieuwe navigatiebalk lijkt gefaseerd uitgerold te worden, waardoor het even kan duren voordat iedereen de vernieuwde lay-out krijgt.

Nieuwe functies op komst

Daarnaast hebben de collega’s van Android Police nog andere aanwijzingen gevonden voor nieuwe toekomstige functies. In de meest recente versie van het laatste installatiebestand wordt gesproken over gerichtere notificaties voor apps en games. Het is niet helemaal duidelijk wat dit precies in gaat houden. We vinden ook aanwijzingen dat er bij Play Books een optie toegevoegd zal worden om een boek als audioboek aan te schaffen.

Mogelijk komt er binnenkort ook een mogelijkheid om auto-update alleen in te stellen voor systeem-apps. Opvallend is ook dat in de nieuwe versie teksten zijn gevonden waarin duidelijk wordt dat de ‘Wachten op WiFi-netwerk’ melding verdwijnt. Hiermee kun je data besparen als je ongemerkt een app wilt downloaden terwijl je via het mobiele netwerk bent verbonden. Onduidelijk is, of hier een goede vervanger voor komt. Tot slot zou Google werken aan een ‘Deal of the Day’ aanbieding in de Play Store.

Tip
Henk
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel