Google Play Store gaat ranking in toplijsten bij apps tonen

De Google Play Store is voorzien van een server-side update waarbij het zoeken naar apps weer een stuk makkelijker gemaakt moet worden. Vanaf nu wordt een functie uitgerold die direct inzicht geeft in de resultaten van app-lijsten.

Ranking in Play Store

In de Google Play Store heb je een geweldige hoeveelheid content tot je beschikking. Echter is het soms moeilijk om door de bomen het bos te zien. Google helpt je hierbij met categorieën en app-charts; zogenoemde hitlijsten.

Er wordt nu een server-side update verspreid die extra informatie gaat geven bij apps die in die toplijsten staan. Zo kan een applicatie bijvoorbeeld op de eerste plaats staan in een bepaalde categorie. Denk aan Spotify in de categorie muziek en Google Duo op een derde plaats in de categorie van gratis communicatie-apps.

In het overzicht wordt dus onderscheid gemaakt tussen gratis en betaalde apps. Alleen bij apps uit de top 10 wordt de extra informatie getoond, een app die bijvoorbeeld op de 11e plaats staat krijgt de feature niet.

Nog niet bij iedereen is de nieuwe weergave zichtbaar. Google lijkt de functie op afstand, middels een server-side update uit te rollen.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel