Google Play Store test nieuwe weergave met app-grootte in plaats van beoordeling

Google voert met regelmaat vernieuwingen door in de Google Play Store. We zagen eerder al vernieuwde beoordelingen bij apps en games en nu zien we wijzigingen in het zoekoverzicht. Normaal zie je direct de beoordeling van een applicatie, maar bij gebruikers is dit nu aangepast naar de app-grootte.

App-grootte in zoekoverzicht Play Store

Er zijn nieuwe screenshots opgedoken waarin we te zien krijgen welke nieuwe features Google aan het testen is voor de Play Store. Het gaat in dit geval om een opvallende wijziging in het zoekoverzicht van de Play Store.

Waar we eerder de beoordelingen zagen van een app, maakt een Android-gebruiker melding van een wijziging. Het aantal sterren is in het overzicht aangepast naar de app-grootte. Zo is in een oogopslag te zien hoeveel ruimte een applicatie in beslag neemt. Daarnaast zien we de app-grootte ook terug in het startscherm van de Play Store.

Het lijkt te gaan om een kleinschalige test van Google. Om te zien hoe een app beoordeeld wordt moet het detail-venster van een app zelf geopend worden. Overigens is de nieuwe weergave vermoedelijk te zien geweest op een toestel met een 720p display en mogelijk minder krachtige hardware. Hier kan het verschil in ruimte van belang zijn.

Echter zijn wij van mening dat een beoordeling veel meer toevoegt dan de grootte. Dit omdat bij bijvoorbeeld games uit dit overzicht er na installatie nog vele MB’s aan extra bestanden gedownload moeten worden.

Google Play Store app-grootte

Overigens hebben de collega’s van Android Police nog een tip ontvangen van een Android-gebruiker. Google zou ook aan het testen zijn met een snelle weergave van de app-grootte. Deze duikt boven de installatie-button op. Ook deze wijziging lijkt niet voor iedereen direct al beschikbaar te zijn.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel