Spotify app geeft niet-betalende gebruikers meer mogelijkheden

Degenen die gratis Spotify gebruiken, krijgen wat meer vrijheid binnen de app. Waar gebruikers voorheen alleen binnen afspeellijsten gebruik konden maken van de shuffle-modus kan nu zelf een nummer gekozen worden. Er zijn wel een paar aandachtspunten. Een andere nieuwe functie is de Data Saver.

Gratis versie van Spotify op de schop

Muziekdienst Spotify heeft een aantal wijzigingen aangekondigd voor de gratis gebruikers van de dienst. De niet-betalende gebruikers krijgen meer vrijheid. Waar je als gratis lid alleen gebruik kon maken van de shuffle-modus, wordt het mogelijk gemaakt om zelf een nummer te kiezen.

Spotify gratis app

Overigens geldt niet dat voor het volledige aanbod. Spotify geeft vijftien afspeellijsten waarin de gebruiker een nummer kan kiezen. Onder de vijftien afspeellijsten zitten ook gepersonaliseerde lijsten zoals ‘Discover Weekly’. Ook de playlist Daily Mix, Release Radar en Today’s Top Hits behoort tot deze vijftien. Volgens de muziekdienst biedt dit zo’n 750 nummers wat goed is voor meer dan veertig uur muziek luisteren.

Wil je als niet-betalende gebruiker ook muziek luisteren die niet voorkomt in de afspeellijst, dan wordt wel weer de shuffle-modus geactiveerd. Tevens blijft de gratis versie van de Spotify app advertenties tonen en horen. Met de nieuwe wijzigingen gaat Spotify een nieuwe weg in, zonder de gratis gebruikers te benadelen.

Data-saver

Een andere nieuwe functie die voor gratis gebruikers wordt geïntroduceerd is de Data Saver. Met deze optie wordt het dataverbruik tot wel 75 procent vermindert. Deze functie komt niet beschikbaar voor premium-gebruikers omdat zij de content offline kunnen opslaan op hun apparaat. De muziekdienst telt op dit moment 70 miljoen betalende abonnees en 90 miljoen gratis gebruikers.

De update voor de Spotify app wordt vanaf nu, in de komende tijd, uitgerold. Het kan dus even duren voordat de wijzigingen bij iedereen van kracht zijn.

Spotify - Muziek en podcasts
Spotify - Muziek en podcasts
Ontwikkelaar: Spotify AB
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel