Spotify app krijgt nieuw design; gratis gebruikers krijgen meer mogelijkheden

Spotify bereidt een aantal veranderingen voor, voor het gebruik van de muziekdienst. De vormgeving van de applicatie wordt aangepast en de mogelijkheden voor gratis gebruikers worden niet beperkt, maar juist uitgebreid.

Spotify in het nieuw

Denk je aan muziek, dan denk je waarschijnlijk ook direct aan Spotify. Voor een groot aantal mensen is de muziekdienst uit Zweden niet weg te denken. De Spotify app wordt in een nieuw jasje gestoken en Spotify is langzaam begonnen met het uitrollen van deze update.

Wanneer je naar een nummer luistert krijgen de albumhoezen een prominentere plaats. Daarbij is ook de zoekfunctie onder handen genomen. De optie ‘bladeren’ is verdwenen uit de navigatiebalk. Voortaan vind je suggesties met bijvoorbeeld stemmingen en categorieën terug onder de zoekfunctie. Het gaat hierbij om een wijziging voor gratis gebruikers. Er duikt onderin beeld de optie ‘Premium’ op, waar direct een abonnement afgesloten kan worden.

Spotify gratis app

Niet-betalende gebruikers

Niet-betalende gebruikers krijgen namelijk meer mogelijkheden. Voorheen was het alleen mogelijk de shuffle-functie te gebruiken in afspeellijsten. Deze lijsten worden voortaan aangeduid met een blauw-icoontje. Nieuw is dat je voortaan ook een nummer kunt kiezen in een afspeellijst als gratis gebruiker.

Het lijkt erop dat Spotify nu onder een kleine groep gebruikers de nieuwe functies test. Op 24 april staat een persconferentie gepland van Spotify. Daar krijgen we vermoedelijk meer details te horen over de nieuwe strategie. Ook wordt verwacht dat Spotify met spraakbesturing komt, en mogelijk ook eigen hardware, waarbij gedacht kan worden aan een speaker voor in de auto.

Vermoedelijk wil Spotify met de gratis functie nog meer mensen trekken en zo hen overhalen zich aan te melden voor de betaalde versie, Spotify Premium. Heb jij de nieuwe vormgeving in de app al? We horen (en zien) het graag!

Spotify - Muziek en podcasts
Spotify - Muziek en podcasts
Ontwikkelaar: Spotify AB
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel