Nieuwe Spotify Codes laten je muziek ontdekken met speciale barcode

Spotify laat je op een geheel nieuwe manier muziek delen met vrienden en familie. Via de speciale Spotify Codes kun je een afbeelding delen met daarop een muzikale barcode, door deze te scannen kun je de track of het album beluisteren.

Spotify Codes

De nieuwe Spotify Codes zijn een combinatie van de album cover en een unieke barcode. Door in de Spotify app de camera te gebruiken, die in het zoekvenster zichtbaar is, kan het luisteren meteen beginnen. Iedereen kan via de Spotify app dergelijke codes aanmaken om muziek te delen met vrienden.

Spotify Codes

Je kunt een code maken door bij een album of nummer op de drie puntjes te tikken waarmee er meer opties getoond worden. Vervolgens zie je dat er aan de albumcover een barcode is toegevoegd die je kunt laten scannen. Natuurlijk kun je er ook een screenshot van maken om te delen of e-mailen. Het sturen van een barcode is makkelijker dan een Spotify URL, die vaak lastig te onthouden zijn.

In de meest recente versie van Spotify zijn de barcodes al aanwezig. Via de Google Play Store kun je altijd de nieuwste versie van de muziekdienst vinden.

Spotify - Muziek en podcasts
Spotify - Muziek en podcasts
Ontwikkelaar: Spotify AB
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel