Spotify Stations app laat je gratis luisteren naar muziekstations (APK)

Spotify heeft een nieuwe applicatie uitgebracht waarmee je kosteloos naar muziekzenders kunt luisteren. Het gaat om een experiment waarbij officieel alleen in Australië de app gebruikt kan worden. Echter kun je met een kleine omweg de applicatie ook in ons land gebruiken.

Spotify Stations app

De Spotify Stations app is anders dan de bekende Spotify-app waarin je zelf je muziek kiest. Met Stations kies je namelijk uit één van de vele genres. Het idee doet een beetje denken aan de app Nokia Music Radio van enige tijd geleden. Je kunt met de Stations app gratis naar je genre luisteren en ook switchen tussen de verschillende muziekstations. Het is niet duidelijk of er tussendoor ook reclame te horen is.

Er is in de app geen zoekfunctie te vinden en ook hoef je niks in te typen; je kunt direct aan de de slag. Door liedjes ’te liken’ kun je meer gepersonaliseerde stations ontgrendelen. De stations die je interessant vindt, kun je toevoegen aan je voorkeuren. Inloggen in de app kan met je Spotify account. Het overslaan van nummers zou kunnen gebeuren door naar beneden te swipen.

Momenteel wordt de Spotify Stations app alleen getest in Australië. Echter kun je hier de APK downloaden en de app gewoon in Nederland gebruiken. Het is niet bekend of de applicatie in een later stadium ook officieel uitgebracht wordt in ons land.

Spotify Stations: Streaming mu
Spotify Stations: Streaming mu
Ontwikkelaar: Spotify AB
Prijs: To be announced
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel