ING begint volgende maand met IBAN-Naam Check in Bankieren app

ING heeft bekend gemaakt deze zomer te gaan beginnen met het gebruiken van de IBAN-Naam Check in de ING Bankieren app. Met deze extra controle moet het bankieren via internet een stukje veiliger worden.

IBAN-Naam Check komt naar ING app

De ING Bankieren app van de gelijknamige bank zal vanaf nu starten met het uitrollen van de IBAN-Naam Check voor haar app voor iOS. Vanaf volgende maand is de Android-app aan de beurt. Dit maakt de bank bekend aan haar gebruikers.

Met de nieuwe stap voor de beveiliging wordt extra gecontroleerd of het geld wat je wilt overmaken, naar de juiste persoon wordt overgemaakt. Er wordt namelijk zonder dat je dit direct doorhebt, gekeken of de ingevulde naam bij het ingevoerde rekeningnummer hoort. Is dat niet het geval, dan krijg je hiervan een waarschuwing met de mededeling het nog eens goed te controleren. Een spelfout is immers zo gemaakt.

De IBAN-Naam Check werkt niet bij een betaling naar het buitenland, in een andere muntsoort of bij een online betaling zoals via iDeal. Bijvoorbeeld de Rabobank heeft de functie al langer in de Rabo Mobiel Bankieren app zitten.

ING Bankieren
ING Bankieren
Ontwikkelaar: ING NV
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel