ING laat klanten binnenkort IBAN-naamcontrole doen via Bankieren app

ING heeft bekend gemaakt dat het deze maand zal starten met het tonen van de naamcontrole. De Rabobank kwam vorig jaar al met deze handige toevoeging. Middels de naamcontrole wordt gecontroleerd of het IBAN-rekeningnummer en de naam van de rekeninghouder overeenkomen. App-gebruikers moeten nog wat langer wachten.

ING krijgt naamcontrole

Verschillende Nederlandse banken werken aan de invoering van de naamcontrole. Hiermee moet voorkomen worden dat er verkeerde overboekingen plaatsvinden; bewust of onbewust. Het is bedoeld om zowel vergissingen als fraude tegen te gaan. Begin september voerde Rabobank de naamcontrole in, in de applicatie. Onderstaande video laat de werking in de Rabobank app zien.

ING heeft nu laten weten dat vanaf nu de functie geleidelijk naar gebruikers wordt uitgerold. Klanten van ING kunnen de functie zowel via de website van internetbankieren als via de ING Bankieren app gebruiken. Wanneer een naam niet overeenkomt met de houder van de rekening, verschijnt er een melding. In de week vanaf 28 mei is de naamcontrole voor IBAN-rekeningnummers voor alle klanten van ING beschikbaar. Echter zal vanaf deze zomer de functie pas werken in de ING app.

ING Bankieren
ING Bankieren
Ontwikkelaar: ING NV
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel