App-gebruik onderzoek: Wordfeud nog altijd razend populair

Nederlandse ouderen zijn verknocht aan Wordfeud, de online variant van Scrabble. Daarnaast zijn we graag in de weer met andere games op onze smartphone. Deze statistieken zijn de uitkomst op basis van Nederlands onderzoek; er kwamen meer details naar buiten omtrent het app-gebruik in Nederland.

Wordfeud

Uit onderzoek van Telecompaper blijkt dat op vijftien procent van de Nederlandse smartphones de app Wordfeud geïnstalleerd staat. Dit komt neer op 1,8 miljoen Nederlandse smartphones. Candy Crush Soda staat met 23 procent op de eerste plaats, maar Wordfeud is populairder dan Hay Day, de boerderij-game weet vier procent binnen te halen.

wordfeud

Leeftijd

Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat Wordfeud het meest populair is onder ouderen. In de leeftijd van 65 tot 80 jaar is het Wordfeud aandeel 23 procent, bij de dertigers is dit 13 procent en bij tieners (12 tot 19 jaar) is Wordfeud bij 6 procent op de smartphone te vinden. Maandelijks wordt het woordspel gemiddeld 21 dagen gebruikt en zijn we hier 74 minuten per week mee bezig. Angry Birds wordt door Nederlanders gemiddeld 14 minuten per week gespeeld en Candy Crush Soda 54 minuten.

Andere apps

De kwaliteit van apps is ook verschillend. Wordfeud wordt door 97 procent van de spelers bestempeld als een applicatie van (zeer) goede kwaliteit. Deze score is vergelijkbaar met andere games, mobiel bankieren apps (95-99 procent) en verschillende chat- en video-apps als WhatsApp, Instagram en Netflix. OV-apps, bijvoorbeeld OVinfo, winnen nog altijd terrein. Ook apps om mee tv te kijken zijn geliefd onder de Nederlandse smartphone-gebruiker. Rondom de feestdagen zijn we graag in de weer met zogenoemde ‘food-apps’, voor bijvoorbeeld recepten en bezorging van maaltijden.

Bekijk ook: Dit zijn de 50+ beste Android-apps van 2015

Bron
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel