Deze top 10-apps hebben meeste invloed op prestaties smartphones

Welke applicaties hebben een grote invloed op de prestaties van je Android-smartphone? Met deze vraag begon AVG het onderzoek naar de meest ‘zware’ apps voor Android. Daarnaast is ook gekeken naar de apps die het meest vragen van het geheugen van het apparaat.

‘Zware apps’

AVG, bekend van bijvoorbeeld de virusscanner, heeft onderzoek gedaan naar de meest zware apps voor Android. Het gaat hierbij om applicaties die veel van het geheugen, de accu of je databundel vragen. Het onderzoek richt zich over het derde kwartaal van 2015, in juni verscheen eerder ook al een onderzoek en ook nu is er een verschuiving zichtbaar.

Applicaties die op de achtergrond automatisch draaien vragen ongemerkt veel van de accu. De Facebook-app spant hierin de kroon, die is volgens het onderzoek het zwaarst voor je smartphone. Maar ook Google Play Services, BBM (BlackBerry Messenger), Instagram, Facebook Messenger en WhatsApp komen in de lijst voor. Applicaties als Snapchat, Line, Netflix en Spotify zorgen ook voor een flinke stijging in het batterij-, opslag- en dataverbruik.

Apps prestaties AVG Q3

De Android-app van Facebook wordt al lange tijd bekritiseerd. Niet alleen je databundel heeft flink te lijden onder de Facebook-app, de app neemt ook het meeste van je opslagruimte in. Opvallend is dat in het onderzoek ook naar voren komt dat Photo Editor van Aviary een flinke dataslurper is.

Games zijn natuurlijk altijd een factor die veel vragen van je batterij. Clash of Clans heeft de meeste impact op het accuverbruik. Op de tweede, derde en vierde plaats staan games van ontwikkelaar King; Candy Crush Saga, Farm Heroes Saga en Candy Crush Soda Saga.

Bekijk ook:

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel