Deze Android-apps zijn een aanslag op je accu, opslag en data

Dat sommige Android-apps flink gebruik maken van je internetbundel, opslagcapaciteit of uithoudingsvermogen was al bekend, maar nu is er een uitgebreid overzicht verschenen. Een studie van antivirus ontwikkelaar AVG geeft duidelijk beeld van apps die een aanslag zijn op je smartphone.

Sommige applicaties op je Android-smartphone kunnen zonder dat je het doorhebt, veel invloed hebben op het batterijverbruik. Dit was al bekend, maar uit onderzoek van AVG, wordt hier een duidelijk beeld van geschetst. Ook brengt de antivirus leverancier in beeld welke applicaties een grote invloed uitoefenen op je opslagcapaciteit en je databundel.

AVG onderzoek Android
Klik voor grotere foto.

Uithoudingsvermogen

Welke applicaties vragen het meeste van je accu? Volgens AVG zijn dat de volgende applicaties. Beep’n Go staat op de eerste plaats. Deze applicatie wordt exclusief uitgebracht voor diverse Samsung-toestellen en wordt in Nederland vrijwel niet gebruikt. Een andere grote verbruiker van de chat-app is ChatOn, eveneens een Samsung applicatie. Op de derde plaats vinden we de AllShareCast-applicatie om media te streamen naar een andere mediaspeler. Andere grote batterijslurpers zijn de games Candy Crush Saga en het boerderijspel Hay Day.

Opslagcapaciteit

De volgende applicaties hebben veel ruimte nodig. Op de eerste plaatst vinden we het race-spel Asphalt 8: Airborne. Verder vinden we in de lijst het voetbalspel FIFA 14. De lijst wordt verder aangevuld met The Sims FreePlay, Despicable Me, Plants vs. Zombies 2 en onder andere Dragon City.

Dataverbruik

Dat streaming-apps een grote invloed hebben op je dataverbruik is bekend, maar een aantal applicaties in het bijzonder. De videostreaming-dienst Netflix staat op de eerste plaats van grootverbruikers. Ook muziekdienst Spotify Music staat in de lijst van apps die een aanslag zijn voor je databundel. Opvallend is verder de Facebook-applicatie en de fotodienst Instagram. Ook 9GAG is een applicatie die veel data verbruikt. In de lijst komen we echter niet YouTube tegen.

De resultaten van dit onderzoek zijn gemeten over een periode van 6 maanden door antivirus ontwikkelaar AVG. De prestaties zijn samengesteld aan de hand van gebruikers die de applicatie AVG Cleaner hebben geïnstalleerd.

AVG Cleaner: opslag opruimen
AVG Cleaner: opslag opruimen
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Via: AVG

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel