Hay Day: Ontwerp je eigen boerderij

Bij de app Hay Day is het de bedoeling om zelf een boerderij te ontwerpen. Maar ook is het de bedoeling om bestellingen af te handelen waardoor je extra geld kunt verdienen. Hoe hoger je level hoe meer je kunt kopen en bouwen. In deze review van Hay Day lees je alles over deze applicatie.

Hay Day Android review

Begin van het spel

Om de kneepjes van het spel te leren begin je met een soort tutorial. Hier krijg je nog opdrachten om zo kort achter de mogelijkheden van het spel te komen. Je begint hier met het bouwen van een kippenren, het plaatsen van de kippen. De kippen hebben ook voeding nodig dus een van de eerste dingen die je mag doen is de kippen voeren.

Na enkele minuten zullen de kippen eieren leggen die je kunt gaan rapen en deze worden opgeslagen in de schuurruimte, om vervolgens te kunnen gebruiken om producten mee te produceren. Na de uitleg te hebben gehad kun je vrij je gang gaan.

Het spel

Tijdens het spelen van Hay Day kom je er al snel achter dat je zelf het voer voor de boerderijdieren moet produceren. Hiervoor zijn akkers nodig met verschillende gewassen. Ook hangt er een bord met daarop bestellingen. Zo heb je iedere keer weer een paar nieuwe uitdagingen met bestellingen die je kunt afronden. Hiermee verdien je geld en verdien je punten om zo weer verder level up te gaan. Producten die je teveel hebt kun je weer verkopen via de marktkraam, zo houd je ook wat ruimte vrij in je silo of schuur.

Hay Day Android review

Om nog terug te komen op je level, hoe hoger je level hoe meer dingen je kunt bouwen. Iedere keer als je level up gaat unlock je weer nieuwe dingen die bijvoorbeeld kunt bouwen, oogsten of produceren. Maar je merkt ook dat je steeds meer bestellingen krijgt, die je natuurlijk af wilt ronden.
Het is ook mogelijk om de app te laten verbinden met Facebook, zo kun je elkaars boerderij bezoeken en ook uit elkaars marktkraam dingen kopen.
Als extra toevoeging kun je iedere dag 1 keer aan het rad van fortuin draaien. Hier kun je verschillende dingen mee winnen.

Over de applicatie

Hay Day is een gratis applicatie/game voor Android en speelbaar in het Nederlands. De app is 48MB groot. Om de app te spelen moet je Android versie 4.0.3 of hoger hebben.

Beoordeling van Hay Day

Hay Day vind ik er erg mooi en duidelijk uitzien. De applicatie werkt goed, zodra je level up gaat krijg je een overzicht te zien met de nieuwe mogelijkheden die je beschikbaar hebt. Ook wordt er voor verschillende nieuwe onderdelen nog kort een uitleg gegeven zoals voor boot bestellingen en de mijn. Wat wel duidelijker zou mogen is dat je een melding krijgt wanneer je de steiger voor de boot kunt repareren. Hay Day is een erg leuke app, ook qua mogelijkheden, met een hoge verslavingsfactor. Het blijft ook uitdagend want hoe hoger level hoe meer mogelijkheden er zijn.

Het opstarten van de app kan even duren, maar zodra je boerderij is geladen gaat alles vlot. Qua privacy; De applicatie heeft toegang nodig tot je telefoonoproepen. Dit is voor de app zelf niet nodig maar is mogelijk wel nodig om te zorgen dat er melding komt dat je gebeld wordt.

Hay Day
Hay Day
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Hay Day
 • 9.5/10
  Vormgeving - 9.5/10
 • 8/10
  Gebruiksvriendelijkheid - 8/10
 • 10/10
  Mogelijkheden - 10/10
 • 8.5/10
  Snelheid - 8.5/10
 • 8.5/10
  Privacy - 8.5/10
8.9/10

Beoordeling

Pluspunten

 • Vormgeving
 • Mogelijkheden
 • Uitdagingen

Minpunten

 • Verslavend 🙂
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel