Onderzoek: kapotte smartphone? Helft Nederlanders vervangt deze direct

Nederlanders vervangen in vergelijking met andere Europese landen pas later hun smartphone. Onderzoek wijst uit dat we hem vaak pas vervangen als het toestel kapot is. Daarnaast blijven veel consumenten trouw aan hun smartphone-merk.

Smartphone vervangen

Uit onderzoek van Deloitte blijkt dat Nederlands relatief laat zijn of haar toestel vervangt. In 49 procent van de gevallen vervangen we onze smartphone pas als deze kapot is. In andere Europese landen ligt dit percentage lager. In Duitsland wordt in circa 30 procent van de gevallen zo lang mogelijk een smartphone gebruikt, in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk ligt dit aantal op ongeveer 25 procent.

smartphone vervangen onderzoek

Het onderzoek is uitgevoerd onder 1840 Nederlanders. Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat Samsung het meest gebruikte smartphone-merk is in Nederland. Ruim 40 procent van degenen die meededen aan het onderzoek zijn in het bezit van een Samsung. Apple staat met 23 procent op de tweede plaats. Uit het onderzoek komt ook naar boven dat maar een klein gedeelte na een HTC opnieuw voor een HTC-smartphone kiest, bij de andere merken ligt dit veelal hoger; bij Sony ligt dit gelijk.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel