Onderzoek: smartphone minder vaak mee naar bed

De smartphone is niet meer uit ons dagelijks leven weg te denken. Toch blijkt uit recent onderzoek dat steeds minder de smartphone mee in bed wordt genomen. Hetzelfde onderzoek laat ook zien dat Nederlanders op vakantie de telefoon minder vaak binnen handbereik hebben.

Smartphone in bed

Recent onderzoek van het bureau Telecompaper heeft uitgewezen dat we minder de smartphone mee naar bed nemen. In 2012 gaf 64 procent van de smartphone-bezitters aan dat de smartphone de slaapkamer in werd genomen. Dit jaar is dat percentage gedaald naar 57 procent. Het onderzoeksbureau liet eerder al weten dat circa 59 procent van de Nederlanders de mobiele telefoon gebruikt als wekker.

Tijdens het sporten

Hoewel we minder de telefoon mee de slaapkamer in nemen, neemt de Nederlander hem wel vaker mee tijdens het sporten. Uit het onderzoek blijkt dat 34 procent de smartphone binnen handbereik heeft tijdens het sporten, terwijl dit twee jaar geleden iets lager lag; 32 procent. Op zich is dit niet heel gek; omdat er steeds meer sport apps uitgebracht worden met elk hun eigen specialiteit.

Op vakantie

In 2015 gaf 65 procent van de Nederlanders aan dat het de smartphone binnen handbereik had op vakantie. Dit is een daling vergeleken met het jaar ervoor. In 2014 had 71 procent op vakantie de smartphone in de buurt. Met ‘binnen handbereik’ wordt bedoeld dat het toestel minder dan een meter van diegene verwijderd is.

Lees ook

Reageer op dit artikel