Onderzoek: zo gebruikt Nederland de smartphone en tablet

Smartphones zijn nog altijd het meest geliefd om te communiceren met anderen, bijvoorbeeld via social media. Tablets worden daarentegen vooral gebruikt voor entertainment en voor nieuwsgerelateerde activiteiten, zo blijkt uit onderzoek.

Gebruik van tablet en smartphone

Het gebruik van tablets en smartphones is nog steeds enorm populair. Onderzoeksbureau Telecompaper heeft onderzoek gedaan naar hoe een tablet of smartphone het meest gebruikt wordt door consumenten. Uit het onderzoek blijkt dat consumenten de smartphone vooral gebruikt voor communicatie, bijvoorbeeld dus sociale netwerken.

Sony Xperia Z3 Compact

Communicatie en entertainment

Daarnaast zijn smartphones ook populair voor SMS, e-mail, chat-apps (zoals WhatsApp of Telegram) en bellen. Van de ondervraagden geeft 59 procent aan de smartphone te gebruiken voor social media en 47 procent geeft de voorkeur aan de tablet hiervoor. Tablets worden vooral gebruikt voor entertainment doeleinden, waarbij vooral het spelen van spelletjes en het bijhouden van het nieuws genoemd wordt.

DroidApp App 1.1

Foto’s en zakelijke doeleinden

Het panel geeft aan dat foto’s maken met de smartphone ook nog steeds populair is. In de afgelopen drie maanden heeft 86 procent een foto gemaakt met de smartphone. Voor tablet-bezitters ligt dit percentage op 25 procent. De smartphone en tablet worden volgens het onderzoek de laatste jaren minder vaak gebruikt voor zakelijke doeleinden. 16 procent van de tablet-bezitters gebruikt zijn of haar tablet voor zakelijke doeleinden, terwijl dit in het derde kwartaal van 2013 nog 22 procent was. Circa 20 procent van de smartphones werd over het tweede kwartaal van 2015 ook zakelijk gebruikt, waar dit eerst 23 procent was.

Waar gebruik jij je smartphone of tablet het meest voor? Laat het weten door een reactie achter te laten onder dit bericht.

Lees ook:

bron Telecompaper

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel