Gebruik van apps met 21 procent gestegen

Ooit was bellen de belangrijkste eigenschap van een mobiele telefoon, maar dat is nu veranderd. Smartphone-gebruikers maken steeds meer gebruik van applicaties op hun smartphone. Onderzoek heeft uitgewezen dat in vergelijking met vorig jaar, er 21 procent meer gebruik gemaak wordt van applicaties. Vooral het gebruik van applicaties die met sociale netwerken te maken hebben zorgen voor een explosieve stijging

Uit onderzoek van Localytics is gebleken dat het gebruik van applicaties op de smartphone flink gestegen is. We besteden gemiddeld 21 procent meer tijd aan het gebruik van applicaties in vergelijking met een jaar geleden. Het gebruik van applicaties uit het genre social media en gezondheid zorgen voor de grootste stijging.

localytics app

De studie is gebaseerd op Localytics’ klantenbestand welke 1,5 miljard mobiele apparaten omvat. Op deze apparaten zijn er in totaal 28.000 applicaties geïnstalleerd waardoor dit beeld geschetst kan worden. De gegevens van dit jaar gaan over de periode augustus 2013 tot en met augustus 2014. Uit onderzoek blijkt ook dat we vaker een bepaalde applicatie openen. Vorig jaar opende we een applicatie gemiddeld 9,4 keer per maand, dat aantal ligt nu gemiddeld op 11,5 keer per maand. Een sessie, waarbij de applicatie wordt gebruikt, ligt gemiddeld op 5,7 minuten.

localytics app

Muziek, gezondheid en social media

Muziek-apps zijn het populairste op de smartphones. 79 procent van de smartphone-gebruikers kan niet zonder muziek-toepassing op zijn of haar smartphone. Met de stijging zorgen muziek-apps voor een stijging van gemiddeld 64 minuten per maand, dat we een muziek-app gebruiken. De gezondheid en fitness applicaties staan met 51 procent op een tweede plaats.

Het gebruik van social media is nog altijd ongekend populair. Misschien wel nog populairder dan het al was. 49 procent van de smartphone-gebruikers gebruikt sociale netwerken op de smartphone. We openen een applicatie in de categorie ‘social media’ het vaakst, gemiddeld 25 keer per maand. Aan sociale netwerken lijken we dus het meest gehecht.

Via: Localytics, foto

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel