Flipd: weg smartphone-verslaving, hallo productiviteit

Voor Android zijn er al meerdere applicaties uitgebracht die je van je ‘smartphone-verslaving’ af moeten helpen. De applicatie Flipd is een Android-app die hierin weer een stuk verder gaat. Met Flipd kan je je smartphone-verslaving definitief vaarwel zeggen.

Flipd

Er komen steeds meer apps om je telefoon verslaving te helpen verminderen, waaronder Flipd. De app ‘blokkeert’ tijdelijk de toegang tot je telefoon. Op deze manier heb je weer tijd om dingen te doen die je eigenlijk ‘moet’ doen.

Wanneer je Flipd voor het eerst start verschijnt er een uitleg. Vervolgens kun je de instellingen naar wens instellen. Om de app te activeren kan er gekozen worden voor “Flip off” en vervolgens kies je de tijd dat je smartphone niet toegankelijk us. Voorafgaand kun je een tekst instellen die iemand ontvangt wanneer er een sms wordt verstuurd. Daarnaast kun je nummers voor noodgevallen instellen, die je dus wel kunt bellen wanneer de app geactiveerd is.

Als de app is geactiveerd heb je wel de mogelijkheid om 60 seconden apps te openen. De knop is maar één keer per sessie te gebruiken. Er is een extra optie om bij een groep Flipd te activeren. Dit is handig voor bijvoorbeeld ouders met kinderen.

Tijdens het schrijven van het artikel werd ik nieuwsgierig en heb ik uiteraard de app getest. Het werkt heel simpel en naar behoren. Wanneer het geactiveerd is kan je daarnaast ook nog de instellingen aanpassen voor bijvoorbeeld het geluidsvolume. Als je Flipd ook wilt proberen, download dan de app Flipd via onderstaande button uit de Play Store.

Ook interessant:

Flipd: Focus & Study Timer
Flipd: Focus & Study Timer
Ontwikkelaar: Flipd Inc.
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel