Albert Heijn zelfscan met je smartphone: dit moet je weten

Vanaf vandaag is het mogelijk bij supermarktketen Albert Heijn, met je smartphone je boodschappen af te rekenen. Met de Appie-app op je smartphone kan je namelijk nu gebruik maken van de zelfscan. Wij leggen je uit hoe het werkt en wat je moet weten.

Appie: zelfscan met de smartphone

Bij Albert Heijn kan je vanaf vandaag, woensdag 11 maart, een extra functie gebruiken in de Appie-app. Je kan nu zelfscannen met je smartphone en dus gemakkelijk je eigen boodschappen afrekenen. Vorige week schreven we al dat Albert Heijn het zelfscannen met de smartphone uit ging breiden naar 200 winkels.

Albert Heijn zelfscan Appie

Hoe werkt zelfscannen met de smartphone?

In onderstaande stappen leggen we je uit hoe je gebruik kan maken van de zelfscan van AH op je smartphone.

  1. Download de Appie-app van Albert Heijn uit de Play Store. Dit kan via de button onder dit bericht. Je kan thuis bijvoorbeeld al de app gebruiksklaar maken en je bonuskaart-gegevens in te voeren. Een bonuskaart is namelijk noodzakelijk om de zelfscan te gebruiken.
  2. In de winkel maak je verbinding met het WiFi-netwerk van Albert Heijn. Vervolgens open je de Appie app en druk je op ‘scan’ waarbij je de camera richt op de streepjescode van het artikel. Met de + en – icoontjes kan het aantal ophogen of verlagen van dat artikel, je kan het artikel ook meerdere keren scannen.
  3. Tijdens het winkelen zie je het totaalbedrag en wordt de bonuskorting weergegeven.
  4. Wanneer je klaar bent met het doen van de boodschappen, loop je naar de betaalpalen van de supermarkt. Je drukt vervolgens in de app op ‘betalen’. De Appie-app geeft een streepjescode die je moet scannen bij de betaalzuil. Vervolgens kan je je boodschappen betalen met je pinpas. Contant betalen is niet mogelijk bij het gebruik van de Appie-app.

albert-heijn-zelfscannen

Albert Heijn biedt in de winkels gratis WiFi aan. Hierdoor gaat het datagebruik van de Appie-app niet via het mobiele netwerk van je provider. Mocht je gebeld worden tijdens het zelfscannen is dat geen probleem, je kan na het telefoongesprek gewoon doorgaan met scannen.

Zelfscannen met de Appie app werkt op Android-toestellen met Android 2.3.3 Gingerbread en hoger. Appie kan je via onderstaande button gratis downloaden uit de Google Play Store.

Albert Heijn supermarkt
Albert Heijn supermarkt
Ontwikkelaar: Albert Heijn
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel