Forest: onderdruk je telefoonverslaving en plant een bos

Je kent het wel, je bent met wat vrienden in gesprek en je hoort je telefoon afgaan. In eerste instantie kun je jezelf onderdrukken om meteen je telefoon te pakken maar na de tweede keer pak je toch je telefoon om je berichtjes te lezen en te beantwoorden. Forest helpt je wel op een hele bijzondere manier mee om de smartphone-verslaving te onderdrukken.

Forest

Met Forest kun je een zaadje planten die 30 minuten nodig heeft om te groeien tot een volledige boom. In beeld krijg je de tijd te zien die aftelt en er verschijnen teksten om je te stimuleren om geen andere app te openen. Na 30 minuten is de boom zichtbaar en komt deze in je bos te staan. Plant vervolgens nogmaals een zaadje om weer 30 minuten geen andere apps te openen. Iedere boom in het bos geeft dus het aantal keren aan dat je een half uur geen andere apps hebt geopend. Open je wel een andere app, dan zal je boom dood gaan.

Forest app

Zo helpt de app je te laten concentreren op andere dingen dan alleen je telefoon. Het doel is om een zo groot mogelijk bos te planten. Dit kan je dus realiseren door je smartphone zo min mogelijk te gebruiken. Forest heeft als doel je productiviteit te redden.

Het is mogelijk om bepaalde apps aan een ‘whitelist’ toe te voegen zodat je boom niet dood gaat als je de app verlaat en die andere specifieke app opent. Ook is het mogelijk om je historie in te zien en je bos te delen met vrienden via netwerken als Twitter en Facebook.

Forest kan gratis gedownload worden via onderstaande button!

Forest -Focus for Productivity
Forest -Focus for Productivity
Ontwikkelaar: Seekrtech
Prijs: Gratis+
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel