De 10 beste apps van oktober 2016

De maand oktober stond in het teken van de Google Pixel, Android Nougat, de Galaxy Note 7 en nog veel meer. We zetten het belangrijkste nieuws voor je op een rij en geven je een uitgebreid overzicht van de 10 beste Android-apps van oktober 2016.

Beste Android-apps van oktober

In de maand oktober was er weer veel nieuws te vinden op DroidApp. Zo had Google haar eigen MadeByGoogle-event (samenvatting) waar we kennis maakte met de nieuwe Pixel en Pixel XL, de Chromecast Ultra en nog veel meer producten. Daarnaast maakte Samsung deze maand bekend volledig te stoppen met de Samsung Galaxy Note 7 en lanceerde Kodak haar camera-smartphone; de Kodak Ektra. Ook BlackBerry bracht eind oktober haar nieuwe smartphone uit; de BlackBerry DTEK60.

WhatsApp introduceerde videobellen in de beta-versie en DroidApp onderzocht hoe het nou zit met het dataverbruik bij videobellen met verschillende apps. We gaven ook een interessante ‘tijdlijn’ met een terugblik van de Nexus-toestellen door de jaren heen. In ons tip-artikel lees je hoe je een andere launcher instelt op je Huawei of Honor en ook schreven we een nieuw Koopadvies met de beste smartphones tot 200 euro.

We hebben in oktober 2016 drie uitgebreide reviews gepubliceerd. Deze hebben we hieronder voor je op een rij gezet:


Zoals iedere maand zetten we ook nu weer de beste applicaties van de afgelopen maand voor je op een rij. Het gaat om apps die we deze maand besproken hebben omdat ze interessant zijn, van een update zijn voorzien of gewoon omdat je ze niet mag missen.

Google Wallpapers

Google Wallpapers

Google Wallpapers is een nieuwe applicatie van Google. Deze app geeft je toegang tot een verscheidenheid aan achtergronden. Deze achtergronden zijn onderverdeeld in categorieën. Daarbij heeft Google een functie ingebouwd die het mogelijk maakt om iedere dag automatisch van wallpaper te wisselen.

Achtergronden
Achtergronden
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

My Moon Phase

My Moon Phase fotografie

Of je nou fotograaf bent, of alles wilt weten van het heelal; de app My Moon Phase kan voor eigenlijk iedereen van pas komen. My Moon Phase is een strak vormgegeven app waarbij je een kalender krijgt te zien met de maanstanden. Wanneer gaat de zon onder? Wat is de afstand tot de maan, en hoe ziet de maancyclus eruit? Voor fotografen is er een ‘Gouden uur’ functie, ideaal voor landschapsfotografie.

My Moon Phase - Lunar Calendar
My Moon Phase - Lunar Calendar
Ontwikkelaar: jRustonApps B.V.
Prijs: Gratis

Mini Metro

Mini Metro

Mini Metro is een game die in korte tijd erg populair is geworden. Op de redactie zijn we inmiddels lichtelijk verslaafd aan het spel. De minimalistische maar erg goed werkende app hebben we besproken in de Mini Metro review. Het doel is om op de juiste manier metrolijnen aan te leggen en te zorgen dat stations niet overvol worden. De kaarten in Mini Metro zijn gebaseerd op realistische steden zoals Londen, New York en Berlijn.

Mini Metro
Mini Metro
Ontwikkelaar: Dinosaur Polo Club
Prijs: € 1,19

Weeronline

Weeronline app

Weeronline is één van de bekendste weer-apps in Nederland. Deze maand kreeg de Weeronline app voor Android een grote update. Naast een veel strakker design zijn er ook enkele handige functies toegevoegd. Je ziet in één oogopslag wat het weer wordt voor de komende uren en de komende dagen. Moet je je paraplu pakken, handschoenen aan, of kan je toch de barbecue aansteken?

Weeronline
Weeronline
Ontwikkelaar: Infoplaza Network BV
Prijs: Gratis+

Super Simple Sleep Timer

Super Simple Sleep Timer

Hoewel sommige applicaties een ingebouwde sleep-timer hebben, ontbreekt deze functie nog altijd bij veel applicaties. Met de app Super Simple Sleep Timer wordt de ingestelde applicatie na een bepaalde tijd automatisch afgesloten. Handig als je bijvoorbeeld via een muziek luistert, of een filmpje kijkt voor het slapengaan. De muziek speelt dan niet automatisch de hele nacht door.

Super Simple Sleep Timer
Super Simple Sleep Timer
Ontwikkelaar: Rob J
Prijs: Gratis

Efteling app

Efteling app attracties

Breng je dit jaar een bezoek aan de Efteling, of de Winterefteling? Dan mag de Efteling app niet ontbreken op je smartphone. Via de applicatie krijg je direct te zien wat de huidige wachttijd is voor de attracties. Hier kan je je looproute dan direct op aanpassen. Tevens zie je de showtijden van bijvoorbeeld Aquanura en zie je hoe laat Raveleijn begint. In de Efteling app vind je ook informatie over attracties en op de plattegrond zie je waar je de restaurants kunt vinden.

Efteling
Efteling
Ontwikkelaar: Efteling B.V.
Prijs: Gratis

Flychat

Flychat

Bij Facebook Messenger heb je de zogenoemde “Chat Heads” al. Dit zijn een soort van bubbels waarmee je snel toegang krijgt tot je gesprekken in Messenger. Met de app Flychat krijg je snel toegang tot je verschillende (chat-)applicaties. Denk aan WhatsApp, Telegram, Hangouts of Twitter. Net als bij Messenger krijg je een bubbel te zien zodat je gewoon met je vrienden kunt Whatsappen terwijl jij het nieuws leest in de nieuws-app.

Flychat
Flychat
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

FIFA 17 Mobile

FIFA 17 Mobile

EA heeft in oktober de nieuwste versie uitgebracht van FIFA voor Android. FIFA 17 Mobile heeft als doel om nog meer te genieten van het voetbalspel. De graphics en de bediening zijn verbeterd en ook kan je uit talloze teams, competities en spelers kiezen. Je kunt deelnemen aan verschillende wedstrijden en op de transfermarkt je spelers wisselen en nieuwe spelers aanschaffen.

FIFA Voetbal
FIFA Voetbal
Ontwikkelaar: ELECTRONIC ARTS
Prijs: Gratis+

Fall Fashion Watch Faces

fall fashion watch faces

Voor de bezitters van een smartwatch met Android Wear is er goed nieuws. Google heeft deze maand de winnaars bekend gemaakt van de beste watch faces. Deze wijzerplaten zijn te vinden in de app Fall Fashion Watch Faces. Zowel minimalistisch als speels vormgegeven watch faces zijn in de applicatie te vinden.

Fall Fashion Watch Faces
Fall Fashion Watch Faces
Ontwikkelaar: Fat Russell
Prijs: Gratis

DroidApp App: AMOLED thema

DroidApp App 2.0.1

Onze eigen DroidApp App mag niet in het lijstje ontbreken natuurlijk. Deze maand brachten we DroidApp App 2.0.1 uit. Deze versie van de applicatie is een interessante update voor degenen met een AMOLED-display, zoals de verschillende Samsung toestellen (Galaxy S7 Edge en Galaxy J5 (2016)), de OnePlus 3, Nexus 6P en Huawei P9 Plus. Het speciale AMOLED thema zorgt ervoor dat er zoveel mogelijk batterij bespaard kan worden, doordat bij deze schermen de zwarte pixels ervoor zorgen dat de pixels uitgeschakeld worden.

DroidApp - Android nieuws
DroidApp - Android nieuws
Ontwikkelaar: Apps byLuke
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel