De 14 beste apps van augustus 2016

Augustus was de maand van Android 7.0 Nougat, het onderzoek naar de beste weer-app en veel apps. Iedere maand hebben we een overzicht voor je met het belangrijkste nieuws van de afgelopen maand en de beste Android-apps van die maand. In dit overzicht bespreken we de 14 beste apps van augustus 2016.

Beste Android-apps van augustus

Voor de derde keer op rij hebben we ook dit jaar uitgebreid onderzoek gedaan naar de beste weer-app. We hebben zes maanden lang onderzoek gedaan en kwamen in de grote weer-app test 2016 tot een interessante conclusie. Ook reisde DroidApp af naar Parijs voor de Honor 8 introductie en publiceerde wij de Huawei P9 Lite review. In augustus werd ook Android 7.0 Nougat officieel uitgebracht. Wil je weten wanneer jouw toestel Nougat krijgt? Raadpleeg dan ons handige update-overzicht.

Weer-app test 2016

WhatsApp maakte deze maand bekend de voorwaarden aan te passen. Wil je niet dat Facebook nog meer toegang krijgt tot je gegevens, dan hebben we hier een stappenplan om te voorkomen dat je WhatsApp-data gedeeld wordt met Facebook. Om nog meer uit Google Maps te halen hebben we hier een overzicht met 24 Google Maps tips. En we helpen je met koopadvies bij de beste smartphone tot 300 euro.

Hieronder bespreken we de 14 beste apps van de afgelopen maand, die we deze maand hebben besproken op DroidApp.


AccuBattery

AccuBattery

AccuBattery is een applicatie van Nederlandse bodem van dezelfde ontwikkelaars als DigiCal Agenda. Deze app maakt het mogelijk om nog meer uit de batterij te halen door slimme tips te geven. AccuBattery geeft aan wanneer je het beste de telefoon aan de lader kunt leggen en welke applicatie nou het meeste invloed heeft in het uithoudingsvermogen van je smartphone.

Accu​Battery - Batterij
Accu​Battery - Batterij
Ontwikkelaar: Digibites
Prijs: Gratis+

Rijden de Treinen

Rijden de Treinen 3.0

De handige trein-app Rijden de Treinen kreeg deze maand een grote update. Material Design werd toegevoegd en verschillende handige opties maken de app nog beter. Je hebt in één oogopslag duidelijk welke trein er op je route wordt ingezet, wat de samenstelling van de trein is en welk reisadvies het beste is.

Google Duo

Google Duo

Google Duo is de nieuwe video-bel app voor Android en iOS. Deze maand werd Google Duo officieel uitgebracht en heeft als doel om op een zeer eenvoudige wijze met elkaar een videogesprek te starten. Wanneer je gebeld wordt kan je de ander al zien voordat je opneemt dankzij de functie Knock Knock.

Google Duo
Google Duo
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Route Runner

Route Runner

Wanneer je op vakantie bent, of juist thuis eens een ander rondje wilt hardlopen, dan is de app Route Runner een interessante optie. Deze app maakt op basis van je gekozen instellingen een route voor je, zodat je niet steeds hetzelfde rondje loopt. Zoals gezegd kan je de route helemaal zelf samenstellen aan de hand van wensen en checkpoints.

Route Runner
Route Runner
Ontwikkelaar: Richard Schattauer
Prijs: Gratis

Opera VPN

Opera VPN

Opera heeft deze maand een nieuwe eigen applicatie uitgebracht. Met de Opera VPN app kan je gratis en zonder datalimiet een VPN opzetten om veiliger te kunnen internetten. Doordat er binnen een bestaand netwerk als het ware een nieuw, beveiligd netwerk wordt opgezet ben je weer wat anoniemer op het internet. Je kunt in de app kiezen uit verschillende locaties voor de server en tevens kan je je internetverbinding controleren op veiligheid.

Opera Free VPN - Unlimited VPN
Opera Free VPN - Unlimited VPN
Ontwikkelaar: OSL Networks
Prijs: Gratis

Opgelicht?!

Opgelicht app

De AVROTROS Opgelicht?! app is voorzien van een update waarbij je nu dossiers kunt inzien rondom een bepaald thema. Ook is de Opgelicht app nu beschikbaar voor op de tablet en kan je meer instellen rondom alerts. In de app vind je ook oproepen waarbij er een beroep wordt gedaan op consumenten die mogelijk zijn betrokken bij een bepaalde oplichtingszaak.

Opgelicht?!
Opgelicht?!
Ontwikkelaar: AVROTROS
Prijs: Gratis

Mobile Data Usage

Mobile Data Usage app

In Android is er standaard een manier aanwezig om je dataverbruik bij te houden. Toch kan het uitgebreider en mooier, zo dachten de ontwikkelaars van de app Mobile Data Usage. Met deze dataverbruik-app heb je een in Material Design vormgegeven toepassing met duidelijke, nuttige informatie over je dataverbruik via zowel het mobiele netwerk als via WiFi.

F-Stop Gallery

F-Stop Gallery

F-Stop Gallery is een uitgebreide, erg strakke galerij-app vol mogelijkheden. We hebben in onze F-Stop Gallery review de applicatie uitgebreid besproken. F-Stop zorgt er op verschillende manieren voor dat je fotocollecties overzichtelijk blijven. Je kunt labels hangen aan een foto om deze snel terug te vinden, of je kunt foto’s terugkijken per locatie. Ook biedt de app verschillende beveiligings-instellingen zodat anderen niet zomaar toegang krijgen tot je foto’s.

F-Stop Galerij
F-Stop Galerij
Ontwikkelaar: Seelye Engineering
Prijs: Gratis

Monli Woon ToDo

Monli Woon todo

Bij een verhuizing komt altijd veel kijken. Wat moet je allemaal regelen? Wie doet wat? Zijn er dingen die voor een bepaalde tijd moeten gebeuren? De antwoorden op deze en meer vragen vind je terug in de app Monli Woon ToDo. Deze applicatie komt van pas als je gaat verhuizen en helpt je stap voor stap met het aanmaken van een takenlijst.

Monli Woon Todo
Monli Woon Todo
Ontwikkelaar: Monli
Prijs: Gratis

Simple Radio

Simple Radio

Radio luisteren zonder overbodige poespas. Met de app Simple Radio kan dit en hoef je niet allemaal stappen te doorlopen om naar je favoriete radiostation te luisteren. De applicatie geeft je niet alleen toegang tot Nederlandse radiostations, maar je kunt naar radiozenders van over de hele wereld luisteren. In totaal zijn er meer dan 30.000 stations.

Simple Radio - Live AM/FM
Simple Radio - Live AM/FM
Ontwikkelaar: Streema, Inc.
Prijs: Gratis+

Isotope

Isotope Periodiek systeem elementen

Met Isotope heb je snel een periodiek systeem bij de hand. Met de erg strak uitziende applicatie krijg je inzicht in de vele hoeveelheid stoffen en elementen in het periodiek systeem. Vooral voor degenen met een interesse in scheikunde mag deze applicatie niet ontbreken op je smartphone. Alles over deze app lees je in onze Isotope review.

Isotope - Periodic Table
Isotope - Periodic Table
Ontwikkelaar: Jack Underwood
Prijs: Gratis+

Virtuagym Calorieënteller

Virtuagym Calorieënteller

Een persoonlijk voedingsplan opstellen en precies bijhouden hoe je ervoor staat; dat is mogelijk met de app Virtuagym Calorieënteller. Je kunt verschillende doelen instellen en aan de hand van je doel (zoals spieropbouw, afvallen of op gewicht blijven) wordt het voedingsplan gemaakt. Dankzij de integratie van de Nederlandse voedingsdatabase kan je ook direct eventueel ingeven wat je gegeten hebt.

Calorieënteller en track jouw voeding
Calorieënteller en track jouw voeding
Ontwikkelaar: Virtuagym
Prijs: Gratis+

LeafPic Gallery

LeafPic Gallery

Wil je een galerij-app waaraan je nog het één en ander kunt personaliseren? LeafPic Gallery geeft je de mogelijkheid om de vormgeving aan te passen op erg veel manieren. Dankzij de vele mogelijkheden zijn er meer dan 1800 combinaties mogelijk om de app aan te passen. Daarnaast zijn er verschillende handige opties beschikbaar in LeafPic Gallery. De app bevindt zich momenteel nog in beta, maar is gewoon te downloaden uit de Play Store.

LeafPic Gallery
LeafPic Gallery
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

SD Maid

SD Maid

Als het in huis een rommeltje is, dan ruimen we dat op. Op een Android-apparaat is het opruimen van bestanden niet bij iedereen vanzelfsprekend. Daarom is er de app SD Maid, die je helpt met het opruimen van overbodige bestanden. Apps die je niet meer op je telefoon hebt staan, laten bijvoorbeeld soms nog weleens een aantal bestanden achter. Zonde van je kostbare ruimte! Echter biedt SD Maid nog veel meer mogelijkheden.

SD Maid - Systeem Opruim Tool
SD Maid - Systeem Opruim Tool
Ontwikkelaar: darken
Prijs: Gratis+

DroidApp

DroidApp App 2.0

Voortaan altijd op de hoogte blijven van Android tips, nieuws, reviews en meer? Download dan de DroidApp App en blijf altijd op de hoogte van alles rondom Android.

DroidApp - Android nieuws
DroidApp - Android nieuws
Ontwikkelaar: Apps byLuke
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel