Google Duo nu officieel beschikbaar in Nederland

Google heeft haar videobel-app Duo uitgebracht in Nederland. Deze week werd begonnen met het uitrollen van de applicatie in de downloadwinkels verspreid over de wereld, maar in Nederland moesten we nog even wachten tot de officiële release. We hebben de app uiteraard even voor je getest.

Google Duo

Google Duo is de nieuwe applicatie van Google waarmee je met je vrienden kunt videobellen. Google Duo werd samen met Google Allo aangekondigd tijdens Google I/O. Allo zullen we naar verwachting ook binnenkort gaan terugvinden in de Play Store. Deze week werd door het bedrijf gestart met de uitrol van de applicatie, waarbij de toepassing in verschillende landen gedownload kon worden.

Vanaf nu kunnen we ook in Nederland gebruik maken van Google Duo. Het gemak is iets wat direct opvalt. Bij de eerste keer opstarten verifieer je je account met je telefoonnummer. Daarna kan je vrienden uitnodigen via bijvoorbeeld Hangouts, Messenger of een SMS-bericht. Als je wordt gebeld zie je dankzij Knock Knock al de ander, voordat je opneemt. Door de belknop te vegen over het scherm neem je op.

Google Duo instellingen

Tijdens het videobellen kan je wisselen tussen de camera aan de voor- en de camera aan de achterkant van je toestel. Ook kan je het geluid dempen zodat de ander niet hoort wat je zegt. De instellingen zijn summier te noemen, maar dat maakt de app juist weer eenvoudig. Tijdens onze test was de gesprekskwaliteit goed, de videokwaliteit kon ermee door. Mocht je Google Duo ook willen installeren, dan kan dat via de Play Store via onderstaande button.

Google Duo
Google Duo
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel