Google Duo: videobel-app nu beschikbaar in Google Play Store

Google heeft het startschot gegeven voor de uitrol van videobel-app Google Duo. Google laat weten dat de applicatie vanaf nu uitgerold zal gaan worden via de Google Play Store. Tijdens Google I/O kwam Google met twee nieuwe messenger-apps; Allo en Duo.

Google Duo

Eenvoudig 1-op-1 videogesprekken voeren op je smartphone, dat moet vanaf vandaag mogelijk zijn. Google laat weten dat vanaf vandaag de app Duo uitgerold wordt via de Google Play Store. Het enige wat je nodig hebt voor Google Duo is de app en je telefoonnummer. De dienst werd aangekondigd tijdens Google I/O.

Google Duo

Snelheid

Volgens Google is Duo zo gebouwd dat het betrouwbaar en snel is. Ook op tragere verbindingen moet de gebruiker geen problemen ondervinden, omdat de videobelkwaliteit wordt aangepast aan het netwerk. Er kan ook zonder wegvallen geswitcht worden tussen het mobiele netwerk en het WiFi-netwerk.

Knock Knock

Een handige functie is Knock Knock, waarmee je degenen die je belt al kan zien, voordat je opneemt. Knock Knock moet videobellen spontaner en gastvrij maken. Google benadrukt dat Duo is gebouwd met de nadruk op privacy en veiligheid. Gesprekken zijn voorzien van end-to-end encryptie.

Downloaden

Vanaf vandaag zal Google Duo in de komende dagen beschikbaar komen voor iedereen. Over Google Allo, een mogelijke concurrent voor WhatsApp, heeft Google zich nog niet losgelaten.

Update 14:15 uur: Mocht je Google Duo willen downloaden, dan kan je nu ook de APK downloaden. Houd er rekening mee dat de APK-versie per toestel verschillend is.

Google Duo
Google Duo
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel