Google Duo v60: nieuwe update brengt low light-modus en meer

Er wordt een nieuwe update uitgerold voor Google Duo. In versie 60 heeft Google een aantal nieuwe functies toegevoegd waaronder een low light-modus. Daarbij zien we nog een vernieuwingen voor de videobel-app.

Google Duo 60

In Google Duo 60 vinden we als eerst de nieuwe low light-modus, waarbij de videokwaliteit in donkerdere omstandigheden beter moet zijn. Een speciale functie in de app zorgt ervoor dat kunstmatig het beeld verlicht wordt als er weinig licht gedetecteerd wordt. Google zegt dat deze functie vooral in landen waar energie duur is, of vaak stroomuitval kent handig kan zijn. Je kunt bij de instellingen de low light-modus zelf activeren of uitschakelen.

Google Duo 60

Google heeft de videobel-app ook van andere verbeteringen voorzien. Vanaf nu kun je een contact in Google Duo als snelkoppeling op je homescreen zetten. Dit wordt ‘pinnen’ genoemd. Zo kun je de desbetreffende persoon heel snel contacten. Tevens is het mogelijk om de oproepgeschiedenis per contact te verwijderen. Bij sommige toestellen synchroniseert deze ook met het logboek van je telefoon; daar wordt hij dan niet uit verwijderd.

Google Duo 60 wordt vanaf nu uitgerold via de Google Play Store. Het gaat om een gefaseerde uitrol, waardoor het even kan duren voordat iedereen de update aangeboden krijgt.

Google Duo
Google Duo
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel