Google Duo Web nu beschikbaar: videobellen via browser

Google heeft zojuist de webversie van Google Duo vrijgegeven. Voortaan kun je op nog meer plekken met anderen videobellen. Waar Google Allo stilletjes in een hoek blijft zitten, gaat het beter met de ontwikkelingen van Google Duo.

Google Duo Web

De website van Google Duo is live. Vanaf nu kun je de videobeldienst niet alleen via de Google Duo app gebruiken, maar ook via de webversie. Je hoeft geen QR-codes te scannen, je hoeft alleen maar ingelogd te zijn met je Google-account. Google Duo Web biedt verschillende handige opties die we kennen van de applicatie zelf.

Denk bijvoorbeeld aan ‘Klop Klop’. Hierbij krijgt de ander alvast een live video te zien van de beller. Terwijl de ander zijn telefoon overgaat, krijgen zij alvast een videobeeld te zien. Via de instellingen kun je de bronnen selecteren voor de microfoon, camera en speaker; en geblokkeerde gebruikers bekijken.

Google Duo web

Google Duo wordt met regelmaat van nieuwe functies en verbeteringen voorzien. De dienst werd samen met chat-app Google Allo gepresenteerd. Echter is de populariteit van Google Allo te verwaarlozen; mensen blijven bijvoorbeeld veel liever bij WhatsApp of andere chat-apps. De webversie van Google Duo toont een scherm waarbij je direct de contacten die Google Duo gebruiken op alfabetische volgorde kunt bekijken. Met de zoekbalk kun je zoeken op nummer of naam waarbij met één klik de ander direct gebeld wordt.

Google Duo Web kun je vanaf nu gebruiken via de website duo.google.com. De functionaliteit is direct voor iedereen beschikbaar.

Google Duo
Google Duo
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel