Google Duo ontvangt update: groepsbellen en databesparing

Google Allo is al een tijdje niet meer, maar videobel-app Google Duo bestaat nog steeds. De videodienst is nu uitgebreid met een reeks nieuwe features die we nu kunnen gebruiken; groepsbellen en databesparing.

Google Duo met groepsbellen

De Google Duo-app is uitgebreid met een aantal nieuwe functies. Vanaf nu is het mogelijk om te videobellen met een groep. De functie komt beschikbaar in zowel de Android-app als voor iOS. Daarbij benadrukt Google dat de groepsgesprekken end-to-end versleuteld worden. Je kunt groepsbellen in totaal met 8 personen. Door een groep mensen te bellen, wordt de video van hen getoond op het scherm als er opgenomen wordt.

Google Duo groepsbellen

Een andere nieuwe feature die Google Duo heeft gekregen is databesparing. Vooral in regio’s waar mobiel internet duur is, zoals in Indonesië, Brazilië en India, komt deze functie als geroepen. Wanneer je gegevensbesparing inschakelt bij de instellingen, kun je databesparen. De functie komt niet direct voor iedereen beschikbaar. In de komende maanden zal de databesparing-functie naar meer landen uitgerold worden.

De update voor Google Duo brengt ook gepersonaliseerde videoboodschappen. Je kunt videoberichten personaliseren met tekst en emoji, of op je bericht tekenen met penselen. Die laatste functie werd echter eerder al beschikbaar gesteld. Google Duo kan gedownload worden uit de Google Play Store via onderstaande button.

Google Meet
Google Meet
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel