Google Duo krijgt herinneringen en deelopties voor afbeeldingen

Soms vergeet je weleens een telefoontje te plegen, als het aan Google ligt is dat verleden tijd. De videobel-app Google Duo krijgt namelijk ondersteuning voor herinneringsnotificaties. Zo vergeet je niet op een later moment te bellen.

Google Duo uitgebreid

Sinds versie 56 is het mogelijk om binnen Google Duo plaatjes te versturen naar andere contacten die ook over de Duo-app beschikken. Een interessante stap van Google, zeker nadat het stopte met de chat-app Allo. Ontvangers van de afbeeldingen ontvangen een notificatie dat zij een foto ontvangen hebben. Vervolgens is er 24 uur de tijd om de foto te bekijken en kan er gereageerd worden door terug te bellen. Duo staat in je lijst met mogelijke deelopties in bijvoorbeeld je galerij.

Google Duo reminders

Een ander handig nieuwigheidje is het kunnen plaatsen van herinneringen in je agenda. De functie lijkt nog niet helemaal klaar voor productie maar komt mogelijk in een volgende versie wel breed beschikbaar. Bij het aanmaken van een herinnering krijg je de keuze uit drie standaard tijden en de optie om zelf een datum en tijd te kiezen.

Een andere nieuwe functie lijkt het bellen van Google Home apparaten te zijn. Hiermee kan je vanaf je toestel naar huis bellen. Een handige manier als je zelf op stap bent maar even snel naar huis moet bellen.

De herinneringen en het naar huis bellen zijn nog geen onderdeel van de Google Duo app maar kunnen dat in de nabije toekomst wel worden. Het is afwachten wat Google met deze functies gaat doen.

Google Meet
Google Meet
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Bron
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel